torsdag 26 februari 2009

Utflykt till biblioteket!

Idag när Esther hade sovit middag klart så pckade hon och jag hennes bamseryggsäck med lite mellanmål. Hela familjen går tillsammans och vi tar bussen till centrum eftersom Esther tycker att det är roligt.

Lillasyster ligger väl nerpackad i vagnen.


Väl inne på biblioteket lämnar pappa och Esther tillbaka de böcker de lånade sist och sedan börjar jakten på nta spännande böcker att låna hem. Efter en stund intas mellanmålet vid det lilla bordet.

Här vid disken får Esther hjälp att låna sina böcker och dvd-filmer.
Under tiden går mamma och Lydia till BVC som ligger precis bredvid biblioteket. Vid förra läkarkontrollen tyckte barnläkaren att Lydias främre fontanell var lite för stor så ni får vi gå på extrakontroller för att se att huvudet växer som det skall. Här på bilden tillsammans med vår BVC-sköterska Eva-Marie. Dagens vikt var 5900 gram.

Kunde inte låta bli att ta ett gäng nya bilder på min lilla Lydia i kväll så här är en av dem. Som ni ser så sitter håret fortfarande kvar och det är vi glada för.

OBS!!!!!! Idag har Lydia sovit först 2 timmar i stora sängen efter att jag ammat henne i 45 minuter och sedan drygt en timme när vi gick hem från biblioteket. Oj vad vi är glada för det. HOn somnade vid 21-tiden i "raketen" gungan vi har i vardagsrummet och sover nu i sin egen säng. Klockan 23 skall vi väcka henne och försöka få i henne lite " jukbord" som BVC-sköterskan uttrycker det. Och det betyder ersättning. Tydligen är det så att bröstmjölk är väldigt lättsmält medan ersättningen ger mera mättnad så med en förhoppning om att hon sedan sover vidare till minst 5 i morgon så gör vi det.
Ulrika

Inga kommentarer: