onsdag 29 februari 2012

Tapeter!

Idag tog jag och min mamma en tripp till en stor tapetaffär vid Backaplan. Med oss hem hade vi ett antal tapetprover men oj så svårt det är att veta hur det skall se ut på en hel vägg när man bara ser en liten bit. Just nu är det köket vi är inriktade på för nu vill snickarna veta vad det skall vara på väggen innan de kan fortsätta med elementuppsättning mm. Vi är eniga om att vi vill ha lite färg men det är jättesvårt att veta hur mycket mönster det skall vara och vilken storlek det skall vara på mönstret. Någon som just tapetserat i ett kök som kan komma med lite reflektioner ?

Här är i alla fall några av proverna jag tog hem.

Denna kanske är lite väl GRÖN men väldigt starka färger, eller vad tycker ni?


Denna gillar vi båda två men vi skulle vilja att det var lite glesare mellan blommor och blad. Färgen är inte lika skrällig som den övre men det kanske blir lite mycket av allt. Vad tycker ni?


En helt annan färg och ett helt annat mönster. Jag kan berätta att det är inte så mycket tapet som skall upp för det skall vara kakel en bit ovanför bänkskivan och sedan är det två stora fönster. Tapeten skall bara vara på en vägg, de andra sidorna bli målade i någon typ äggskalsvit eller något liknande.
 Här försökte jag hänga upp tapeterna bredvid varandra men så såg den vänstra helt plötsligt jättemesig ut.

 Så var det nu Lydias rum som vi skall välja till också. Som jag nämnt tidigare har hon men MYCKET KLAR uppfattning om hur hennes tapet skall se ut, med bilar, motorcyklar och cyklar. Förra veckan tog jag hem en tapet med Tingeling som det är fjärilar på. Den är turkos i botten och så är det fjärilar och små Tingelingtjejer. Först sa hon ett MYCKET BESTÄMT NEEEEJ, men nu har hon vidgat sin önskan och lagt till fjärilar och Tingeling bland alla bilar på önskelistan så när jag hittade en tapet med olika instrument som jag tycker är JÄTTEFIN röstade hon ner den direkt.
 Här är ett av mina andra förslag, en tapet med bokstäver  men inte heller den blev godkänd av fröken bestämd.

Nu har Sören precis kommit hem från en dags spackling. I morgon blir den en ny sådan. Själv skall jag åka och jobba i morgon och det skall bli riktigt trevligt.

Idag kollade jag på statistiken och såg att det varit 79 personer inne på bloggen. Jag undrar verkligen vilka ni är? Ni får gärna tycka till om tapeterna eller komma med förslag på andra som jag inte sett.

Kvällshälsning från Ulrika

5 kommentarer:

Anonym sa...

hej! jag letar efter precis den klövertapeten som du har lagt upp en bild pâ.... vad heter den? stort tack pâ förhand! mvh, sofia

Välkommen... sa...

Hej Sofia!
Jag har precis lämnat tillbaka provet på klövertapeten och jag kommer tyvärr inte ihåg vilken märke det var på tapeten. Det enda jag kommer ihåg är att den kostade c:a 455 kr / rulle. Jag gillar den tapeten men det blev inte den i vårt kök. Får jag fråga vem du är?
Ulrika Algesund

Anonym sa...

Visst får du det.. Jag är en heltidsarbetande två-barnsmamma, gift, som precis har köpt ett hus. Vårt första. I somras var jag och barnen hemma i en väninnas sommarstuga, som hennes farmor tapetserat på 50-talet, och jag tog en bild på precis den underbara fina klövertapeten du bloggat om. Nu när vi har ett eget hus vill jag gärna ha den någonstans :)

Välkommen... sa...

Ok Sofia. Blir så nyfiken hur du hittat till min blogg. Ser nu att det är ganska många som läser den men jag vet inte var alla kommer ifrån. BLoggar du själv? Om ja, får jag läsa? Grattis till ert första hus. HOppas det går bra med era renoveringar också.
Allt gott
Ulrika

Anonym sa...

Jag googlade "klövertapeter" och så kom jag hit. Bloggar inte själv men läser gärna andras :)
Ha det bra du också!