onsdag 15 juli 2009

En solig dag på Parken Zoo med familjen Henrixon!

I måndags var familjen Henrixon här på Thaimiddag som Sören hade lagat så gott. ( Du är så duktig på det Sören). Innan de gick hem bestämde vi att om vädret var OK så skulle vi åka tillsammans till parken Zoo i Eskilstuna. När vi vankade så var det molnigt men varmt så vi bestämde oss för att åka. Efter att vi börjat med all packning så öppnade sig himlen och regnet verkligen vräkte ner. Vad gör vi nu? Med en bön om vackrare väder fortatte vi pcka och sedan blev det uppehåll lagom till allt skulle in i bilen. Väl där blev det en underbar dag och Esther och Elliot lekte hela dagen lång. Esther var mycket förväntansfull och ville promt klappa tigrarna. När jag sa att man inte fik det sa hon bara:- Mamma JAG SKA klappa tigrarna, pappa kan du lyfta över mig så jag kan klappa dem. Tyvärr fick vi göra henne besviken gång på gång när det gällde klappandet. Varken känguruna, aporna, flodhästarna eller tigrarna fick hon klappa.
Som tur var fann vi denna stentiger som både Esther och Elliot fick klappa och sitta på.

De yngre damerna Lydia och Edit nöjde sig med att sitta och prata med varandra i vagen.

Till slut så lyckades vi fånga alla våra barn men att få dem att titta in i kameran var överkurs.
Vi mammor ser i alla fall ganska lyckliga ut tycker jag.
Denna fantastiska fågel ville mamma Ulrika INTE komma för nära.
Nu vet Cissi och Göran att jag även är rädd för gråsparvar, eller hur. Tur jag hade två barn som ville skrämma bort dem när vi skulle fika.
-Mamma, kan jag får rida på den där?

- Älskade lilla gumman, det går inte.
-Men mamma jag VILL rida på den, kan jag inte få det, SNÄLLA????


Elliot Henrixon är son till Cissi som är syster till Uffe som är barnens gudfar, gift med Anna som är Sörens kusin, hängde ni med??

Esther vad gör du? Har du glömt alla din "Erikar?
Fikadags med alla oinbjudna gråsparvar och kråkor.


Lydia var lycklig nästan hela dagen men sov som vanligt FÖR LITE
Efter djurparken var det dags för lite karuseller på tivolit som ligger precis bredvid.
Pappa Sören och Esther åkte ett litet gulligt Pariserhjul.
Vakten glömde nog bort att de satt där för de fick snurra många flera varv än Eliott och Cissi.

Till slut fick Esther åka en traditionell karusell och valde en giraff som hon satt hårt och höll i medan de åkte runt.
Efter denna somnade Eliott som en stock i sin vagn och när Esther slurkat en vällingflaska så slocknade hon också och sov. Hon fortsatta att sova när Sören lyfte in henne i bilen och sedan in i sängen. Men 02 i natt vaknade vi av att hon var uppe och höll på att gå ner i trappan. Då ville hon ner och leka. Som tur var lyckades Sören övertala henne att gå och lägga sig bredvid oss och där somnade hon om tills Lydia vaknade och skrev vid 5:30, då hade Esther SOVIT KLART och viskade till Sören: Pappa nu NU VILL JAG GÅR NER OCH LEKA, så det var bara för Sören att släpa sig upp. När Lydia och jag kom ner vid 7:20 låg de ihopgosade i soffan med täcke och tittade på morgontv. Vi är i alla fall glada för en mysig dag med familjen Henrixon och alla djuren i Eskilstuna.
Ulrika

Inga kommentarer: