fredag 10 juli 2009

En dag på lekslottet tillsammans med Esthers "Erikar"

I förrgår hade vi en trevlig förmiddag tillsammans med Esthers vänner Erik och Erik och deras familjer. Eftersom det inte blev någon " ligga på strandendag" så åkte vi till lekslotet mellan Tullinge och Tumba. Det var en positiv upplevelse för barnen. Själv klättrade, kröp och åkte jag med Esther i de stora ställningarna, tunnlarna och kanorna. Esther som ofta brukar vara lite feg i stora rutchkanor vågrade åka en riktigt läskig kana i ett svängt rör ( hoppas ni förstår beskriviningen) tillsammans med pappa, och det imponerade på mig. Tur att pappa var med för själv hade jag absolut inte klivit in och lagt mig i det röret med Esther på magen. Mellan allt klättrande ägnade jag mig själv åt att umgås med Lydia och hennes små vänner Elina och Ida och deras föräldrar. Vi är så glada att vi bor som vi gör just nu eftersom de ganska snabbt bidragit till så många nya vänner i Esthers kompisars föräldrar. Linda, Lasse, Malin och Micke vi är glada att vi fått/får lära känna er. Hoppas vi får många flera tillfällen att göra saker tillsammans med våra barn.
Esther och Erik som går på samma avdelning på dagis som Esther.

Resultatet av ett tappert försök att fånga alla tre barn på smma bild.
Mamma Ulrika och lilla Lydia.

Naturligtvis ville Etsher flyga när hon såg de andra barnen åka upp och ned i denna.
Sören gav henne pengar som hon fick hålla i medan hon väntade på sin tur. En stund senare vände Sören på sig och såg att Esther satt i flygplanet så högt hissat som det gick. Då hade hon själv klivit i planet när det var hennes tur och lagt i pengarna och dragit i spakarna. Hon kan verkligen själv, bara hon vill.

Lydias första besök i ett bollhav.

Pappa Lasse försöker fånga Elinas leende på bild.

Elina med sin pappa och mamma.


Några dagar tidigare började Sören med staket som vi skall ha på vår baksida.
Precis när han gått ut så plingar Lasse på och undrar vad Sören gör. Som ni säkert kan gissa så fick Sören lite hjälp eftersom Lasse verkligen gillar allt som har med renovering och fixande att göra. Man skulle nog kunna kalla honom " En vän i nöden, väl beprövad".


I gengäld så passade jag Erik medan papporna byggde staket. Jag hade dock sådan tur att barnen roade sig själva riktigt länge. De spelade fotboll med gamla pampers blöjpaket som mål. Ser ni Eriks snygga räddning?

Ja han ser inte så otroligt lycklig ut på denna bild, min semesterfirande Sören men han är så otroligt duktig att måla mina projekt. Här skulle faktiskt jag måla men Sören valde att hellre måla än att gå och sätta sig i sandlådan med barnen.

För ett tag sedan köpte jag kritor som man kan rita på vägen med på Willys för otroliga 12 kr, tror jag det var. När Esther såg dessa och frågade vad det var svarade jag:- Esther dessa skall vi leka med någon dag när vi har tråkigt och inte vet vad vi skall göra. Esther svarade genast:- Mamma jag vill ha tråkigt NU. Hon är inte dum våran stora tjej.
Denna dagen passade det bra att ta fram kritorna och både Esther och Erik hade roligt en stund till.

Just nu i skrivandes stund badar Esther i sin nya pool på baksidan medan pappa fortsätter måla storar och en pall vita. Esther är så glad över delfinen som pappa kom hem med. Bilden är dock från förra veckan .

Eftersom de var ganska länge sedan jag bloggade med bilder så avslutar jag med två sommarbilder jag gillar som pappa tog på Lindängen för några veckor sedan. Där kan man gå på cafe varje ondagskväll mellan 18-21. Ett perfekt ställe om vädret är bra att låta barnen springa av sig inför kvällens nattande. Någon som vill följa med nästa gång vi åker dit?




Sommar och semesterhälsningar från Ulrika

Inga kommentarer: