torsdag 16 juli 2009

En eftermiddag på stranden!

När det blir så underbara och soliga dagar brukar vi åka till stranden på eftermiddagarna, både för att det inte är lika stekande hett som mitt på dagen men också för att det är så mycket mindre folk då. En annan fördel är ju också att Esthers kompis Eliott och hans trevliga familj brukar komma då också. Igår blev det dock inte så skönt som vi räknat med. Det började bra och Sören satte upp vårt nya halva vind/solskydd och Lydia och jag satt i tältet och hade det så mysigt medan Esther kastade sig i vattnet och badade. Det som inte hänt tidigare eftermiddagar vi varit där var att det började att blåsa ganska ordentligt. Esther fortsatte att leka i vattnet med Elliot men vi började frysa och som tur var hade jag byxor och en långärmad tunika med till Lydia. Vid et här laget satte även familjen Henrixon upp sitt halva tält men så att det tog emot blåsten. Där satt de och hade det mysigt medan vi höll på att blåsa bort. Sören hade ju satt upp vårt tält i rikningen mot solen , inte mot blåsten och när det väl börjat blåsa så var det inte så lätt att flytta tältet. Men vi hade ju tur som hade goda vänner med tältet åt rätt håll så till slut satt vi alla tillsammans i deras tälthalva och småpratade och hade det ganska mysigt. Planerna med att vara där till 20-tiden och ta på barnen pyjamas och ge Esther välling i bilen hem för att få en relativit tidig kväll gick inte så bra. Klockan 19 gav vi upp och åkte hem men kvällen var ändå ganska trevlig när jag tänker tillbaka på den.

Sören hann relaxa två minuter i sin nyuppsatta/nyköpta tälthalva med en dricka innan Lydia vaknade efter 20 minuters sömn. Sedan var det fullt upp hela kvällen.
Esther verkligen stormtrivs i vattnet denna sommar.Hon är verkligen ingen badkruka till skillnad mot andra i familjen.

I matsäcken fanns idag varma korvar som jag lagt i en temos med hett vatten och Esther åt glatt sin korv med bröd, men det var tur att det fanns mer än linne och shorts i klädväg.



I tälthalvan som hade skydd för vinden satt familjen Henrixon, Göran Eliott, Edit och Cissi.


Här en bild innan vi flyttat över till den andra sidan.
Visst är Sören snygg i sin hatt! ( Inte min favorit men han gillar den)

Som sagt, trots blåsten så hade vi en trevlig kväll.
Hoppas vädret och vår ork tillåter en mysig strandeftermiddag/kväll på fredag då det beräknas bli bra väder men värme och sol.
Ulrika

Inga kommentarer: