onsdag 8 februari 2012

Visst längtar vi lite efter Nykvarnstiden!

Så har en ny dag redan snart tagit slut. Båda tjejerna pratar ibland om när vi bodde " I det andra landet", som Esther en gång uttryckte sig. Så idag tittade vi på bilder från förra vintern då vi bodde på Fruktvägen i vårt gula radhus. Här hade pappa byggt en riktigt fin snögrotta som tjejerna lekte i.

 Esther hann en gång prova på att ta sig ner för en liten backe med slalomskidor. Här på Västsidan har det verkligen inte blivit mycket användning för dem.
 Det som jag tror att hela vår familj saknar mest är våra fina vänner vi hann lära känna i området vi bodde. Här är Lydia med sin bästis Elina. Hoppas vi ses snart igen.
 Lydia hann med en premiärtur på skridskor men det var verkligen som "Bambi på hal is". Tyvärr hittar vi inte hennes skridskor så för hennes del blir det nog att vänta till nästa vinter. Esther åkte skridskor för första gången i år med 5-årsgruppen på förskolan. Sören åkte med dom och hjälpte till, vilket blev mycket uppskattat av både barn och personal.
  Esther pratar inte så mycket om sina gamla vänner men men jag märker att hon saknar  "Nykvarnstiden". Erik som hon träffade i stort sett varje dag kommer hon nog aldrig att glömma.
 Här var vår "Norrlandsmormor Lisbeth" och hälsade på oss. Då passade hon och Esther på att ta en bandymatch på isen.
 En annan liten ung man som Esther hade vid sin sida är Anton. När hon var tre år funderade hon mycket på om det var Erik eller Anton som hon skulle gifta sig med när hon blev stor. I dagens läge har hon bestämt sig för att bo hemma hos mamma och pappa hela livet. Vi får väl se hur det blir med det. Jag kanske ska påminna henne om det om 10 år.
 Antons mamma träffade jag i dockvrån på Öppna förskolan i Nykvarn. Vi började prata och insåg ganska snabbt att vi hade mycket lika tankar och syn på livet. Vi umgicks med barnen och sedan kom vi på att vi skulle kunna hjälpa varandra att passa våra barn. Det slutade med att jag hade Anton två förmiddagar och hon hade Esther två eftermiddagar och då passade vi på att jobba extra. Sedan fick vi vikariera tillsammans på Öppna förskolan så på så sätt kunde vi både jobba 50% utan att behöva lämna våra barn till förskolan.  Så här kunde det se ut när jag var ute med Esther och Anton.
 En liten minnesbild för att komma ihåg hur mycket snö vi hade förra året. Plogbilen var ofta väldigt sen så då var det mycket svårt att ta sig fram med vagn när vi skulle till eller från förskolan. Denna vinter har verkligen varit helt annorlunda. Här har det snöat ordentligt EN gång och det ligger fortfarande kvar.
 Något annat som Esther saknat är gymnastiken hon gick på. Hoppas verkligen vi hittar någon bra aktivitet till henne i häst. Helst vill hon börja på simskola men det verkar väldigt svårt att få en plats.
 Något som Lydia saknar är att kunna köra sin MC. När vi flyttar till "riktiga gator" kommer ni som bor i Ytterby nog att se henne fara fram, och jag kan lova att det hörs när hon kommer. Det här har varit hennes favoritsak sedan hon var 1,5 år och lärde sig köra denna helt själv.
Nu har Sören precis kommit hem från huset så när han har ätit så ska vi krypa ner alla 4 i vår stora säng och mysa lite innan det är sovdags.

Önskar er en bra dag,

Ulrika

1 kommentar:

Anonym sa...

Det låter som ni har mycket att se framemot när det gäller ert nya hus. Här har det snöat, men det är inte lika mycké snö som vi hade förra året. Plogbilen har vi inte sett till, den kommer säkert om några dagar :)
Vi på Fruktvägen 28 saknar Er.

Ifall vi har vägarna förbi, så kommer vi att slå en plinga :) Må så gott, många kramar från Fam Helmnäs