fredag 17 februari 2012

"Snorfrida", vilken uppfinning!

Natten till idag var hemsk för barnen (och för oss). Esther hostar och hostar så man tror att hennes små lungor skall sprängas. Lydia blev glödhet och nådde återigen toppar på 41 grader. Själv mår jag tyvärr sämre igen och har fått tillbaka febern. Redan inatt beslutade jag att ta med Esther till doktorn idag för att höra om hon behövde inhallera något starkare än det vi har hemma. Lydia bli ju i alla fall pigg efter 15 ml Ipren, men Esther får både feber och hostar mycket. Klockan 10 fick vi en akuttid och ännu en gång fick vi uppleva ett väldigt positivt bemötande på vårdcentralen. Det är verkligen skillnad på hur vi haft det förut med alla stafettläkare som knappt kan varken prata eller förstå svenska. Esther klarade sig utan starkare inhalleringar så det kändes skönt. Själv skall jag återkomma på måndag om jag fortfarande är dålig. Stapplande tog vi oss till Citygross på hemvägen. Esther som har ont i kroppen fick åka i handlingsvagnen och jag var glad att ha något att hålla mig i. Väl hemma igen blev det vila, fil och lite klipppyssel för tjejerna. Våra tjejer är inte av den sorten att de ligger i sängen hela dagen när de har febertoppar på 41 grader. De kan de göra någon timme men sedan är det annat som gäller även om vi försöker sätta stopp för de allra häftigaste lekarna.

Esther som ätit så otroligt dåligt denna vecka önskade sig taccos när vi var på affären. Naturligtvis ville jag uppfylla hennes önskan och handlade det men när det väl var dags att äta hade hon just sovit efter en hög febertopp så hennes mat ligger fortfarande kvar på tallriken i köket. Lydia blev också lycklig av middagsvalet och åt i alla fall en del. Men hennes snor rinner hela tiden och det är ingen varken trevlig färg eller konsistens ( sluta läsa här om ni är känsliga). Efter att ha snutit henne hela veckan med papper börjar hon få sår under näsan. Då kom jag på den smarta idén att leta reda på "Snorfridan" ( En sak som man kan köpa till bebisar som man kan få ut snoret med. Det består av ett munstycke, som man själv stoppar i sin egen mun, och sedan en pip som man för in i barnets näsa. Lydia blev mycket intresserad och stoppade genast in pipen men hon insåg snabbt att hon ej klarade av att andas in för att få ut snoret så jag fick göra det åt henne ( Med mycket goda resultat)
Mitt under taccomiddagen springer hon med rinnande näsa och och hämtar " Snorfridan" och vill ha min hjälp. Vad gör man inte fast att man är mitt i den goda middagen, jo man tuggar klart, stoppar in munstycket och suger allt vad man har och lyckas få en givande fångst. Sedan äter man klart sin tacco och känner sig glad att man kan växla snabbt i livet.


Igår sov de middag tillsammans i vår säng. Jag tyckte de lade sig så gosigt tillsammans så jag kunde inte låta bli att ta en bild.

Esther är trött men det är ju inte så konstigt med tanke på hög feber och allt hostande. Hon har lärt sig av sin käre far att ta det lungt och koppla av. När febern sjunker svettas man och då lättar hon på tröjan och placerar  svtplay på magen så hon kan titta på något av sina favoritprogram

Nu sover de sött och vi skall försöka göra detsamma. Förhoppningsvis blir det en bättre natt och då planerar Sören att hinna med något jobb i huset i morgon, något som det varit lite dåligt med denna "sjuka vecka".

P.s Vill bara förtydliga att det finns ett filter mellan slangen och munstycket man suger i.

Önskar er en fin helg.

Ulrika

1 kommentar:

Mina älsklingsskruttisar sa...

Instämmer ang Näsfrida! Har nu sugit Loke i snart 2v. Fortfarande förkyld med snoret som rinner. Krya på er!!