torsdag 9 februari 2012

Man kan skymta "skelettet" till nya väggar.

Idag ringde Sören och tyckte att jag skulle komma förbi huset en snabbis innan jag åkte och hämtade tjejerna. Han vet att jag tyckte det var ganska jobbigt sist men eftersom jag litar på att han känner mig åkte jag dit. Det var kul att se att det faktiskt hade hänt en hel del sedan jag var där i lördags.
Nu kunde man se "skelettet" till väggarna mellan tjejernas rum.

Här är vårt kommande sovrum. Rummet var lite för trångt men det har vi löst genom att ta bort de gamla garderoberna. När snickarna fixat till det fula som blev på golv och vägg efter garderoberna kan vi börja att tapetsera och lägga golv, så är  i alla fall ett rum klart. Nu gäller det att bestämma tapet för detta rum. Såg just att de har 20% på beställningstapeter på K-rauta, så det lär nog bli en tripp dit. 

Så här ser det ut i vårt kommande kök. Det senaste som hänt där är att Sören rivit ut laminatgolvet som låg där. Det för att det nya parkettgolvet skall få samma höjd i vardagsrum och kökdelen som kommer att gå i varandra i och med rivningen av väggen emellan.
Här är trappan ner till källaren och nu är alltså väggen borttagen och ett tillfälligt enkelt räcke har skapats. Nu är den stora frågan hur det nya räcket eller spaljen skall se ut. Just nu ligger glas med en överliggare i ek högt på listan, men vi är öppna för andra tips och idéer. När jag tyckte att det skall vara samma tapet, eller målarfärg i kök och på väggen ner till källaren så undrade Sören hur man då eventuellt tapetserar från taket och hända ner till källargolvet. Klarar man det med en stege och långa ben och armar( dvs INTE Sörens)?
Trots att Sören kört ett antal vändor till skroten finns det MYCKET kvar att städa upp. Visst kan man använda mycket till ved men var skall vi förvara allt det?

Måste få visa att vi faktiskt fått ett växthus. Esther och jag har redan planerat att odla tomater och annat i sommar.

Nu ser jag fram emot en långhelg. Få se vad tjejerna och jag hittar på imorgon. På lördag ska vi träffa en väninna till mig och hennes dotter som jag inte sett på väldigt länge. Det ska blir roligt att låta våra tjejer  leka tillsammans.

Önskar er en fin helg.

Ulrika

3 kommentarer:

kickan sa...

Så kul att se hur huset förändras och förnyas.
Du har en händig man du, Ullis ;-)
En gudagåva också det.
Önskar Er en underbarn helg!
/kram

kickan sa...

En UNDERBAR ska det naturligtvis vara....underbarn har ni ju redan hihi....
/kram igen

Mia sa...

det finns speciella stegar som är ställbara för att ha i trapp :) de har ju firmor om ni inte ska tapetsera själva? då kanske de finns att hyra ? :) Är väldigt avis på växhuset! :D