måndag 30 augusti 2010

Så var febern här igen.

Igår fick Esther hög feber men efter lite ipren så kunde vi i alla fall gå ut en stund på eftermiddagen. Lydia proppsade på att ta motorcykel så då gjorde vi det. Hennes glädje över att få sitta på den och köra är enorm. Kolla hennes koncentration på bilden. Hon har även börjat lära sig att styra den själv nu även om pappa Sören fick rycka ut och vändra på motorcykeln när hon kört in i en häck. Oftast så kör Esther och Lydia sitter bak och hittills accepterar hon det, men som sagt hennes glädje är STOR över att få och kunna köra själv.

Efter att ha kört runt i hela Sandtorp så parkerade tjejerna i parken som har en lekstuga och där stannade vi en lång stund. Till barnens stora förtjusning hittade vi några enstaka blåbär som fanns kvar.

Mums tycker Lydia, när pappa stoppar in blåbären i hennes mun.
Esther, vår tjej har även idag haft hög feber. Hon vaknade i natt och var het och kräktes. Ingen höjdare när klockan är 04:30 och man själv är jättetrött. Egot fick naturligtvis ge vika så det blev duschning av Esther, lakansbyten och en alvedon. På förmiddagen blev hon het igen men efter lite ipren så var hon på benen igen även om hon låg i sängen och tittade på film. Jag låg bredvid henne en stund och då sa hon: -Mamma, om Zavanna plingar på min dörr och vill leka med mig så får du säga att jag är sjuk och inte orkar det idag.
Så säger INTE  Esther om hon verkligen inte är jättedålig.
Vid lunchtid kom Lisbeth och två väninnor till henne förbi på hemväg från semestern. Esther hade väntat med att äta sin lilla smörgås till de kom för det lilla hon skulle äta, det skulle hon äta tillsammans med Lisbeth.
Efter den minuten som det tig att äta den lilla smörgåsen ville hon att Lisbeth och hon skulle leka allt möjligt. Stackars Lisbeth fick kasta i sig sitt fika och så lekte och lekte de tillsammans i hennes rum. Väninnorna, Lydia och jag gick ut på en promenad. När vi kom hem satt Esther inlindad i en filt och grät och huttrade i Lisbeths knä. Sören hade tagit tempen som visade 41 grader. Stackars älskade gullungen min, att hon skall behöva ha så mycket hög feber. Det tog bara två dagar på dagis så hade hon blivit sjuk.

Esther har verkligen fått mina blåa ögon!

Att blåbären är slut gör inte att det är slut på att gå till skogen och plocka bär. Lingonen dinglar nu på riset och ser så röda och fina ut. Får se om jag får med Sören och tjejerna ut så det kan blir lite hemlagad sylt?
Mamma och dotter.
Mammas lilla Lydia.

Nu sover båda tjejerna men hur länge är det ingen som vet. Esther somnade vid 18:45 men vaknade och skrev vid 19:30 tiden. Straxt därefter märktes det att febern stigit till 40,5 igen. Hon vägrade att svälja medicinen så det blev en supp i rumpan till hennes stora förskräckelse, men vi hade inget val. Det känns verkligen fasansfullt att göra något som man vet att hon avskyr och tycker gör så ont.
Tyvärr kände jag att hon hade acetonlukt i munnen och det tyder ju på att hon fått i sig för lite vätska. Sören hämtade vätskeersättning och festis och några slurkar av festisen gick ner. Sedan läste vi en bok men rätt som det var kräktes hon upp allt vi fått i henne. Hoppas verkligen inte att vi behöver åka till sjukhuset med henne. Nu ber vi om en lugn och fridfull natt så att alla hinner sova de timmar vi behöver.

God natthälsningar Ulrika

2 kommentarer:

Elaine sa...

Härliga familjebilder! Vilken COOOL motorcykel! Förstår att lillfia gillar att få köra den själv!

Anonym sa...

Stackars lilla tjej! Lider med er att hon har sådan hög feber! Vet hur jobbigt det är som mamma, när man ser sina barn så sjuka.
Bless