måndag 23 augusti 2010

Familjeutflykt till Hågelbyparken!

I fredags efter att Lydia hade varit på inskolning på förskolan och sovit middag så packade vi ihop lite fika och åkte till Hågelbygården utanför Tumba.  De hade lovat regn enligt väderprognosen men eftersom det var uppehåll så chansade vi och åkte. Tur var det, för vi fick en jättemysig och trevlig familjeutflykt. Det känns som att man verkligen vill ta vara på varje dag som man kan vara ute och göra roliga saker tillsammans.

Väl där så tittade vi först på djuren.
Båda tjejer gillade att mata fåren och getterna med maskrosblad. Esther var modig från början och Lydia ville så gärna men kastade in ett blad och sprang skrattandes därifrån av förtjusning.
Esther pratar med lammet.

Ett lycklig Lydia har lyckats ge lammet ett maskrosblad.
Sedan var det dags att köra elbil. Efter att ha kikat när de andra barnen åkte så uppskattade vi att polisbilen hade bredast säte. Tur var väl det för Lydia skulle ju naturligtvis också åka med. Hon nöjde sig dock med att bara åka med och bråkade inte om att få hålla i ratten. Tur att hon insåg sin begränsning där.
Lydia var VÄLDIGT mån om att få hålla om Esther för hon kände hur trångt det var och även att det fanns  risk för att ramla av.

10 kr för 5 minuter tyckte vi var helt OK. En annan flicka ville inte ens köra upp sina pengar så Esther fick ta över körtiden som var kvar i den gröna bilen.
Utanför körbanan fanns denna fågellägenhetsholk. Sören tyckte den var cool så jag tog en bild.
Här kan en hel fågelsläkt bo tillsammans.
Sedan gick vi till en rolig lekpark där vi lekte över en timme. Lydia och pappa hittade en rolig flygmaskin där båda fick plats. Esther satt på hästarna som tog näsan hela hennes uppmärksamhet i parken.
Två roliga rutschkanor fanns och Lydia åkte naturligtvis i båda. Här är pappa beredd att fånga sin lilla Lydia
Lydia i full fart!
En av Esther favoritlekar nu är kurragömma. Var vi än är så vill hon leka det. Här har hon just hittat pappa som hade gömt sig.
 Ett , två , tre, fyra, fem, sex, sju, pappa nu kommer jag...........
Så här lycklig kan man bli om man får lekakurra gömma med sin älskade pappa Sören!
Bilden nedan gillar jag. Tycker den ser ut som en bild från en modetidning.
Efter mycket lek i parken plockade vi fram vårt fila som idag bestod av varmkorv med bröd och dricka.
Lydia har ÄNTLIGEN lärt sig suga med sugrör.
Efter ett besök hos fåren igen så hittade vi till stallet där vi tittade på hästarna. Pappa och Esther tittade in i alla boxar och efter en stund vågade Etsher klappa hästarna på mulen.
En lycklig Esther som just fått sig "ett nafs" av hästen.

Vi kom verkligen till stallet i rätt tid för alla djuren skulle in dit och kom i parad utanför. Det såg faktiskt ganska roligt ut och tjejerna tyckte det var jätteroligt att sitta på första parkett och titta


Vi fick dock lov att hålla oss en bit ifrån eftersom vissa djur kunde sparkas.

Trötta och nöjda åkte vi åter hem till vårt gula lilla radhus och på kvällen kunde vi tacka Gud för en underbar dag som vi fått tillsammans.

Ulrika

1 kommentar:

kickan sa...

Vilka härliga sensommarbilder. Ni gör alldeles rätt, som tar vara på varje liten stund tillsammans med hela familjen. Fina minnen då höst och vintermörkret gör sig påmind och man håller sig mestadels inomhus! Och du, Esther, jag tycker också att din pappa borde klippa sig snart, hihihi....
Kram!