fredag 20 augusti 2010

En eftermiddag på Tom Tit i Södertälje

Esthers sommarlov börjar gå mot sitt slut, bara en vecka kvar. Den 26:e börjar hon på en ny avdelning på förskolan och då på den allmänna varianten som är gratis från 4 år. Fram till vi båda fått jobb har vi möjlighet att använda oss av den. Lydia är på sin andra inskolningsdag med pappa nu och det är så skönt att pappa kan ta den. Dels för att han får en möjlighet att se hur det är och dels för att jag tyckte att det var ganska jobbigt i slutet av inskolningen med Esther som då var så ledsen. Hoppas verkligen att det kommer att gå bättre för Lydia.

I början av veckan var vi på Tom Tits experiment i Södertälje. VI hade fått fribiljetter av barnens gudmor som jobbar på deras förskola. Det var tur för det är inte billigt att gå in där, 195 för vuxna och 145 för barn.
Även om vi hade en jättetrevlig eftermiddag kan jag lugnt säga att det var en anings överkurs att vara där med Lydia.


På avdelningen för människokroppen hittade vi mycket spännande att titta på.
Här undersöker Esther ett finger och hur nageln sitter.


Här försöker mamma Ulrika undervisa hur det lilla barnet växer i mammas mage.

Lydia med en fullgången bebis. Ännu så länge har Esther varken undrat hur bebisen hamnat i magen eller hur den kommer ut.


Det finns verkligen många avdelningar och våningar att gå runt och titta på.
Inne på en annan fanns en slags hoppgunga som man fick åka/hoppa i. Först stod Esther i kö men sedan var det dags att kliva i selen eller vad man kan kalla det. Hon var en liten hoppare men det gick även om det inte fungerade att stänga den översta knäppanordningen pga att hennes ansike var där.


Helt oräddåkte/hoppade hon iväg med stor iver och glädje.
Här nedan kan ni se att selen var en anings stor.


Sedan kunde man gå in i en spegelavdelning som var som en labyrint. Även som vuxen blev man helt förvirrad och till slut visste man inte vem som var en självpga av alla speglarna. Sören och jag fick hålla i barnen i händerna så de inte skulle springa in i en spegel.

Mamma, vem är den riktiga Esther?
Ja här på bilden kan man lätt se men när man väl stod där var det inte alls så lätt.

Till slut gick vi ut på gården för att hinna se lite av allt som finns där innan de stängde.
Här står Esther och pappa vid ett rör där det sprutar ut MASSOR med luft
i en enorm hastighet. Lydia blev jätterädd och ville inte alls vara där medan Esther tyckte det var jätteroligt.
Finns det några fler än jag som tycker att det är dags för pappa att gå och klippa sig??
Efter en lyckad eftermiddag avslutade vi med en tidig middag på Thairestaurangen i Weda. Inte så tjusigt ställe men det var verkligen gott. Lydia var klar på 2 minuter så man kan inte säga att det blev någon "lugn och romiddag" precis. Esther åt med god aptit medan Lydia rullade runt på golvet och försökte öppna all plast på alla tandpetare. Sören och jag  stressåt med som sagt, gott var det.

Ulrika

Inga kommentarer: