tisdag 3 augusti 2010

Lite tillbakablickar från semestern!

Sedan vi kom hem från Norrland har Sören fortsatt med sovrumsrenoveringen. Han har dragit ner tapeter, spacklat och slipat hela dagarna. I helgen som var blev det ÄNTLIGEN dags att måla 3 väggar och igår tapetserade han fondväggen. Bild kommer i nästa blogg.
Kände att jag ville lägga in de sista bilderna från Norrlandsresan och från Spikarna på Alnö där tjejerna och jag besökte min "norrlandsstorasyster" Maria. Barnen trivdes som fisken i vattnet där för det finns så mycket roligt att göra. Maria har kvar sin gamka kiosk hon byggde med sin lillasyster för många år sedan. Där lekte tjejerna affär med stor inlevelse och glädje.

Lydia passade även på att provköra en trambil. Här samtalar hon med Maria.
Eftersom Spikarna är en liten ö med undebar omgivning tackade vi genast ja när vi blev erbjudna en båttripp runt ön. Tur vi hade packat in tjejernas flytvästar.
Marias dotter Mikaela var så snäll och körde oss runt i båten.


Esther trivdes så bra tillsammans med Maria i båten.

Tusen tack min fantastiska "norrlandssyster" Maria att du gav oss denna fina upplevelse.
jag tycker så mycket om DIG!

Väl hemma i Nykvarn igen packade vi upp så mycket vi orkade av packningen. Barnen lekte så fint men när det varit tyst länge började vi misstänka att det var något bus på G. Inne i köket hittade vi Lydia som också packat upp alla saker i frysväskan. Där fanns även hennes gröt som hon hade hällt ut över golvet. I pulvret satt hon och lekte och smaskade. Tur att det finns dammsugare.
Det blev en ordentlig avtvättning för Lydia del innan alla somnade gott i sina egna sängar.

Nu funderar vi på hur vi vill ha det i vårt nya sovrum. Vi planerar att äntligen köpa en sängram men att välja är inte lätt. Annars så funderar vi också mycket på framtiden när det gäller jobb och bostad. Jag är v äl den som är ivrigast för att få veta hur hösten skall se ut. Sören han är lugnet själv och väl helt övertygad att det kommer att lösa sig till det bästa när tiden är inne. Som tur är har vi Gud att lämna över allt till och Han har lovat att försörja oss med det vi behöver för dagen. Blott en dag, ett ögonblick i sänder...........

Allt gott

Ulrika

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hihi, vad söt hon var som satt mitt i gröten =) Vilken liten goding!

Kram från bella

Elaine sa...

Vilken härlig semester ni verkar ha haft! Fantastisk natur och underbara vänner! Kan det bli bättre?

Kram

Anonym sa...

Tack själv Ulrika! Det var jätteroligt att ni kom och fikade och lekte på Skorven. Det är en fröjd att få sig dig glad och lycklig med dina småtjejer/Kram Maria