lördag 6 juni 2009

Våran nationaldag 6 juni 2009

I morse var det inte lätt att veta om vi skulle komma iväg på något nationaldagsfirande på grund av vädret, men när det väl var dags att gå försvann lite moln och man kunde ana solen. Vi packade dock ner regnkläder och regnskyddet tillvagnen men det behövde vi aldrig använda.
Vi tog bilen bort till folkparken i fall att det skulle komma en regnskur så vi kunde ta oss hem fort. Det är faktiskt ganska mysigt att ha en liten gammal folkpark som blir levande när det är något som skall firas i bygden. Först gick vi runt och bara tittade på de aktiviteter som fanns.

Det första man fick när man kom in i parken var en svensk flagga med reklam från KD på baksidan. Det påminde mig om att det är dags att rösta i morgon även om jag fortfarande känner mig osäker på vem som skall få min röst.
Mamma och Esther diggar när Nykvarns musikkår spelar Carolas vinnarlåt " Evighet" En tjej från min förra mamagrupp sjöng till och det var klart bättre än Amy Diamond som sjöng lite senare.


Lydia sov hela två gånger under tiden i parken, måste bero på att det gungade i vagnen hela tiden.


Vår docksöta Lydia satt så snällt och bara tittade på allt som hände runtomkring.


Efter att ha kikat en stund på karusellen bestämde Esther att hon ville åka på lejonet.

En lycklig Esther åkte runt runt i karusellen och verkade tivvas väldigt bra med det.

Pappis och Mammis

Efter att vi ätit grillspett och korv träffade vi Erik och hans familj. Papporna åkte med de stora barnen i en vagn bakom 4-hjulingen medan vi mammor ammade de små tjejerna.


Till alla tonårstjejers glädje sjöng Amy Diamond från scenen men mig imponerade hon då inte på.

Efter pappornas åktur i vagnen försvann de och till slut ringde jag och frågade om de tänkte komma tillbaka. Då hade de hittat en stor gräsplan där de hade uppvisningar med radiostyra helikoptrar och flygplan. Då var det bara för mig och Linda dra dit barnvagnarna och möta upp resten av våra familjer.
Jag tror papporna tyckte detta var det roligaste på hela dagen.


Denna helikopter tog mycket av våra pappors uppmärksamhet.


En lycklig Erik slände sig i det höga gräset medan Esther var mest bekymrad över att Erik tappade sin mössa.



När mamma tycket att vi tittat klart på helikoptern och lyssnas på en jetmotor som bara väsnades jättehögt åkte vi hem igen. När klätt av oss och tittade ut kändes det bra att vi tog bilen bort till folkparken.

Nu är det dags att natta Esther som idag fick lov att sova middag eftersom hon vaknat så tidigt.

Under tiden skall pappa titta klart på matchen mellan Danmark och Sverige samtidigt som han skall ominstallerna min dator och göra den lite "piggare".

Inga kommentarer: