måndag 22 juni 2009

Midsommarafton 2009

Som vanligt när det är midsommar så är det svårt att planera vad man skall göra eftersom vädret ofta är ett osäkert kort. Planerna var dock att gå till folkparken här i Nykvarn och sedan träffa våra vänner Linda och Lasse med barn och vår mormmor och grilla gott. Det blev faktiskt så också och vi fick en fid dag tillsammans.

Först en nostalgibild som jag tycker så mycket om. Den är från midsommar 2007 när Esther var 9 månader och vi var på Torekällberget.

Hela familjen tillsammans i folkparken.Tjejerna syns dock inte så mycket av men jag lovar, det finns fler bilder här nedan.

Med lite zoom på kamera så lyckades jag fånga Lasse och Lida som hade en riktig midsommarpicknick med färskpotatis och sill med sig.

Mormor Ingrid med yngsta barnbarnet Lydia. Nu var det länfe sedan vi träffade mormor för hon var varit med en väninna i Bulgarien på spaa och levt gott på ett lyxhotell.

Mamma med sin lilla midsommartjej. Vi dansade tillsammans runt den blomklädda midsommarstången.

Precis när vi satte oss i bilen för att åka hem började regnet att vräka ner.
På kvällen gick vi över till våra vänner och oj vad vi är glada att vi har så bra vänner på så nära håll så att man inte behöver baxa in vagnar, barn och divere saker i bilen för att umgås.
Här en bild på tjejkompisarena Lydia och Elina.
Elina 3 månader som skall döpas på lördag.

Här ett försök att fånga Elinas storebror Erik på bild.


Esther tycker verkligen att det är roligt att leka hos Erik. De känner varnadra så väl och bråkar och kikas men sen så går det så bra att leka tillsammans.
Lasse såg till att grillningen blev perkekt och Sören passade på att få en stunds "pappaprat".
Tusen tack Lasse och Linda för en god och trevlig midsommarmiddag.


Efter att barnen hållt igång hela dagen så blir även pappa Sören lite trött, men det var bara Lydia som fick ta på pyjamasen.
Linda gosmyser med lilla Elina på axeln.


När vi föräldrar tyckte att det var dags att varva ner och äta en flaska välling inför kommande sovstund så tog Lasse ner Eriks täcke och hade en förhoppning om att dessa två barn skulle somna i soffan så vi vuxna kunde omgås lite men ack, ack. Så blev det alltå inte.

Så såg vår midsommar ut 2009.
Kan bara tillägga att det verkar ha gått bra för Lydias lilla kompis Emma som jag skev om i förra bloggen. Nu gäller det bara att hon sakta sakta kan bygga upp ett eget immunförsvar och det är nog inte så bara, fel ordval. Ni som vill kan fortsätta att kina in på familjens blogg för att se hur det går:http://emma.aswe.se/#home
Idag var vi i alla fall lämnade en present till
Emmas mormor och morfar som bor i samma område som oss som är ifrån bebisarna i vår mammagrupp till Emma. Hoppas hon kan få någon glädje av den framöver.
Vi saknar dem i gruppen.
Nu skall jag sätta mig och njuta av att det är sol och sommarvarmt.
Allt väl!
Ulrika
p.s Lasse, nu får du lämna ett avtryck här om du läst detta så jag ser att du varit här.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nu har jag hittat hit

Johanna Binett sa...

Det är alltid lika roligt att läsa din blogg. Tack för att du ordnade med presenten. Johanna

Linda sa...

Nu sitter jag och ammar Elina och läser din blogg samtidigt. vilka fina bilder på Elina, Erik är som sagt lite svår att fånga...