onsdag 6 maj 2009

Glimtar från Valborgshelgen

Efter att Lisbeth, vår norrlandsmormor kom hem från Israel så kom hon och var med oss några dagar. Det är alltid uppskattat av hela familjen. Esther hade verkligen längtat efter henne och visste precis var hon hade varit, i "Jätut land" som hon säger. På den kalla valborgskvällen klädde vi oss varma och promenerade tillsammans med Lida o Lasse och barnen bort till Hergården där Nykvarns valborgsfirande äger rum. Det var som vanligt mycket folk och ganska rörigt och högljutt enligt mig så nästa år tror jag vi åker till Hagaberg istället. Det var dock trevligt att träffa folk man känner härifrån och Esther tycker det är så roligt när hon känner igen och kan heja på barnen från hennes dagis.

Lisbeth mamma Ulrika & Esther. Lydia ligger i vagnen.
Lydia ligger väl påklädd nerbäddad i vagnen för att inte behöva frysa denna kyliga sista aprilkväll
Något som Esther upptäckte ganska snabbt var att många barn hade små platstrumpeter att blåsa i. Naturligtvis ville vår lilla tjej också ha en sådan så pappa Sören fick betala och kasta bollar på några plåtburkar så att han kunde vinna en "vinst varjegång trumpet" till sin Esther.


Oj vad roligt det var att ha en egen trumpet. Denna har hon sovit med i sängen .
Mamma med sin stora tjej

Erik upptäckte snabbt att Esther hade fått en trumpet så pappa LAsse fick också gå och kasta sina bollar på plåtburkarna men valde i stället en stor platshammare. Undrar om det var erik eller Lasse som hellre ville ha en hammare än en trumpet??

Esther låt i alla fall Erik provblåsa i sin trumpet.


Eftersom Lisbeth stannade några dagar så hann hon verkligen umgås med barnen.
Här tillsammans med lilla Lydia som efter sista bvc besöket väger 7 kilo och är 64 cm lång.



Tillsammans med norrlandsmormor läste Esther i sin bok om Jesus, de yngstas Bibel.


I påskas hade en påskhare gömt ett påskägg till Esther. Då insåg inte Etsher att haren var i choklad så den har legat i kylskåpet sedan dess. Att kasta den kändes lite onödigt så jag frågade om Esther ville smaka på haren och hon insåg att det var en godishare blev svaret tveklöst JA mamma det vill jag.



Nu har Lydia blivit så stor att hon kan sitta i Esther gamla tripp trapp stol och där verkar hon ju trivas bra.
Samma dag som Lisbeth åkte hem så kom farmor och farfar och hälsade på oss. Jätteskönt att de kan vara med barnen en stund så vi kan laga mat i lugn och ro eller hinna damsuga utan att någon hänger i våra ben. Farfar åkte hem på kvällen men vår snälla farmor stannade några dagar till och hjälpte oss med barnen och bakade gott matbröd åt oss. Tusen tack farmor för hjälpen.

Lydia i farmor Ingers knä.
Igårkväll kände jag mig verkligen risig så idag är min snälla man hemma och tar hand om barnen. Sprängande huvudvärk, feber och lite snuva gör att man inte känner sig 100-procentigt kapabel att orka ta hand om två aktiva underbara tjejer. Att ligga ner hele tiden går inte för huvudet så därför blev det en liten stund över för en blogg.
Ulrika

Inga kommentarer: