fredag 17 oktober 2008

Vårdcentralsbesök och födelsedagsbilder!

Idag vet jag inte vad jag skall svara på frågan när vi vaknade. Esther somnade vi 21 igår efter paketöppning med farmor och farfar men sedan vaknade hon igeen och skrek vid 22. Sedan höll det på så att hon somnade, vaknade och skrek, somnade, vaknade och skrek till klockan var 03. Hon hostade och var riktigt igenslemmad i luftrören så pappa Sören fick springa och hämta inhallatorn men man kan inte direkt säga att Esther var samarbetsvillig i denna situation. Men två vuxnas styrka och lite våld så fick vi väl i henne några andetag men eftersom hon skriker och vrider sig som en hal ål så är det jättesvårt att få masken tät runt hennes mun och näsa. Jag gick ner och försökte ringa till vårdcentralens kö för en akuttid men de öppnade först telefonsvararkön förrän 07. Bäddade också i vagenen med högt läge för att ta ner Esther för att se om det gick lättare för henne att halvsitta och sova men när jag kom upp hade hon just slumrat in. Någon timme domnade väl jag och hennes kära pappa bort men det är inte lätt att sova när hon hostar hela tiden. Vid 7 satt jag åter med luren i handen och fick en tid då de skulle ringa upp från vardcentralen. Hann duscha och plocka fram frukost innan Sören och Esther kom ner. Vid 11:15 var vi på vårdcentralen med dubbeltid för både Esther och pappa. Esther hade öroninflammation och fick inhallera för sin astma och pappas hals var röd och svullen. Väl hemma igen trodde vi Esther skulle slockna direkt så vi skulle få ta igen oss en stund med efter att ha inhallerat så blir man "hög" så det var full rulle och att sova var inte att tänka på. Tur att vi hade farmor och farfar hemma som kunde underhålla Esther ett tag. Eftersom Esther inte velat äta ordentligt sedan i måndags så försökte vi med allt möjligt och till slut fick vi henne att äta små potatisbitar från en pytt i pannapåse. Vi var överlyckliga. På kvällen fick hon smaka popcorn som vi vet att hon gillar men det var nog ingen bra ide för det slutade md tre spyor på mattan som mormor just hade tvättat och släpat tillbaka till oss på tåh och buss. Vi är dock lyckliga för en liten rund bajskorv som Esther klämde ur sig utan smärta på kvällskvisten eftersom hon inte bajsat på 2 dagar.



Esther öppnar paket på morgonskvisten på sin födelsedag. Jag tror att det var ett Nalle Puhförkläde i paketet från "Bippa".






Ett tema som blev av alla EStherhers födelsedagspresenter var Bamse. Av mormor fick hon Bamsepåslakan, av mamma Bamseörgott, av pappa Bamseryggsäck, av Lennea och Alva en Bamsehanddocka, av faster Chana ett Bamsepussel, av moster Annika en Bamseklänning och av Bippa Bamsetrosor. Tro att Bamsedockan var en av höjdarfavoriterna bland presenterna. Av farmor och farfar fick hon ett rosa nattlinne som farfar hade valt ut, en bok och en docka från Österrike.

På födmiddagen idag skulle "Bippa" Lisbeth åka vidare söderut men innan dess lekte Esther och hon och hade det mysigt tillsammans. De byggde lega, lekte med dockköket, läste bok och tittade på Pippi. De treiv verkligen i varandras sällskap. Lisbeth, vi är så glad att du finns för vår Esther.













På kvällskvisten plockade Esther fram sin doktorsväska medan jag läg och vilade på sängen i hennes lekrum. Helt på eget initiativ lyfte hon på min tröja och tog fram stetoskåpet och skulle lyssna på bebisen. Dunk, dunk sade hon. En gång har hon varit med mig på mödravårdcentralen men det gjorde nog att hon visste hur man skall göra.
Tack alla ni som skickat kort och presenter till vår lilla Esther.
Nu är klockan 22:20 och Esther har just somnat.
Ulrika

Inga kommentarer: