onsdag 29 oktober 2008

Jag är så trött på Molly!

Eftersom Esther fick dubbelsidig öroninflammation och medcilin 3 gånger per dag så har vi varit hemma några extra dagar från dagis nu. Då har det blivit att vi myst mycket i soffan tillsammans och tittat på film. Efter att ha sett Molly mus i ett antal dagar och ett antal timmar så fick jag nästan ett utbrott när hon häromdagen kom med Mollyfilmen det första hon gjorde på morgonen.- Snälla Esther kan du inte hämta vilken annan film som helst i din hylla så tittar jag på den med dig sa jag. Snällt gick hon in på sitt rum med den gamla Mollyfilmen och kom glatt ut med en annan. Ja, det var då en annan Mollyfilm hon stolt kom och gav mig. Återigen frågade jag väldigt snällt om hon inte kunde tänka sig att hämta en annan film, Pippi, Madicken, Karlsson eller vilken annan som helst UTOM Molly. Lika snällt tog hon sin Mollyfilm under armen och gick tillbaka till sitt rum och ställde Mollyfilmen på hyllan och kom tillbaka med en 3:e Mollyfilm( vi har 3 stycken.) Då kunde jag inte göra annat än såtta på denna 3:e Mollyfilm och se den med henne som kikna av skratt när Molly och hans vänner gör tokiga saker. Att se henns glädje gjorde att jag stod ut men ärligt kan jag säga att jag är oerhört trött på Molly. Även hennes pappa samtycker med mig så vi funderar på att ta bort dem frå hyllan ett tag så kanske till och med vi tycker att det blir trevligt att se på Molly om någon vecka.
Igår förmiddag kom mormor Ingrid till oss efter att ha varit hemma och varit sjuk ett bra tag. När hon efter att ha haft väldigt ont i halsen flera dagar gick till vårdcentralen för att få veta om det behövdes någon pencilin så var doktorns första kommentar: - Har du möjligtvis något barnbarn som går på dagis? Ja våra baciller som drabbat släkten kommer nog från dagis men nu hoppas vi att vi får vara friska ett tag framöver. På bilen ovan är de morgongos med mormor i soffan.
På eftermiddagen gick Esther, mormor och jag ut i skogen och plockade lite tallris för att sätta tillsammans med ljung i blomlådan. Resultatet blev riktigt bra.




Kunde inte låta bli att göra en jämförelse med dessa två bilder som det är precis 2 år mellan jag tog. Oj vad det hänt mycket dessa två innehållsrika år.




På kvällskvisten skulle pappa byta sladdar och kåpor på lamporna i hallen och snabbt som en vessla klättrade Esther upp på stegen.
Efter middagen bakade jag en äppelkaka som vi precis fikat tillsammans med. Nu när det blir mörkt så tidigt är det så mysigt att tända levande stearinljus och bara mysa tillsammans vid bordet. Esther ville dock bara ha glass men pappa och jag njöt at kakan även om den vara ganska osöt.
Innan pappa skulle sätta på Esther pyjamasen frågade han om hon ville sitta på pottan och svaret var för ja ( brukar oftast vara NEJ) . Till vår stora förväning och glädje så kissade hon direk och blev jättestolt. Naturligtvis överöste vi henne med beröm och hon fick själv spola när vi hällt kisset i toaletten. Hoppas att detta är något som hon vill fortsätta med för det vore ju otroligt skönt att ej behöva ha två blöjbarn så länge. Nu är det snart läggdags för pappa och jag skall titta på Plus på tv klockan 21 där de skall prata om barnförsäkringar. Tydligen är det mycket stora skillnader på vad som gäller och vilken ersättning man kan få beroende på vilken försäkring man tecknat. Känns otroligt viktigt att ta reda på att man har en som täcker om det som ej får hända ändå skulle inträffa. Skall försöka hinna packa dagisväskan innan programmet börjar för imorgon skall Sören lämna Esther på dagis 7:20 och hämta henne direkt efter lunch för att vi skall kunna ge henne lunchmedicinen.
Ulrika

Inga kommentarer: