tisdag 14 april 2009

Jätut e uppstången!

Efter att ha övat inför påskdagens gudstjänst på att säga Jesus är uppstånden så blev resultatet som rubrien på denna blogg. Tyvärr fick Esther inte säga detta i kyrkan för precis innan vi skulle åka iväg så hostade hon så hon kräktes. Den fina kjolen och blusen hon valt fick åka direkt in i tvättmaskinen. Lydia och jag fick åka själva medan Esther fick stanna hemma med pappa. Efter gudstjänsten var vi bjudan på middag hos familjen Ceder tillsammans med familjen Stigbeg men eftersom Esther även fått hög feber när Lydia och jag kom från kyrkan så fick pappa ta med en nyäten Lydia till middagen (Lamm och potatgisgratäng, JÄTTEGOTT) och när han ätit klart och hunnit prata lite skyndade han hem så att vi kunde bytas av. Lydia hade då börjat gallskrika så Anna ringde och sa att jag fock kasta mig på cykeln för att koamma SNABBT. Som tur var hade vi plockat fram min cykel och till min stora lättnad så var däcken välfyllda från förra säsongen så jag kastade mig på cykeln och stod klar och for iväg så snabbt kan kunde se Sören komma på gångvägen. Inne i soffan satt Esther med 40 graders feber. När jag kom fram efter 3 minuter så skrek hon fortfarande och det var riktigt svårt att få henne lugn. Jag tror redan att hon börjat bli blyg och lite orolig i stojiga okända miljöer. När jag fått henne lugn och gett henne mat fick jag njuta an den goda maten men sedan började Lydia skrika och skrika igen så då gick jag hem.

Så här fin blev lillgumman i sina påskpresentsskor.
Förra veckan när vi var på Öppna förkoslan upptäckte Esther en ny låda som hon aldrig öppnat förut. Hon var som klistrad där resten av tiden tills vi skulle äta lunch och sedan gå hem. Den innehöll gamla halsbarn, armband och örhängen. Oj vad kul man kan ha med sådana saker. Här hemma har vi inte alls lika många men om Esther tar på sig de hon har ser hon ut så här och är väldigt nöjd. Då går hon till spegeln och tittar på sig själv och som ni ser är det inga sura minter.
Inte kan mamma se mycket likhet mellan sina två prinsessor, kan ni?

Idag efter lunchen åkte vi tjejer med bussen till centrum och lånade lite nya böcker på biblioteket, en mycket lagom och trevlig sysselsättning. På hemvägen stannade vi i parken och gungade och Esther grävde och grävde i sandlådan medan Lydia somnade i vagnen. Då skulle jag haft en bra bok för oj vad mycket egentid det dök upp där helt oväntat. Esther har verkligen blivit duktig på att roa sig själv i lekparken nu, riktigt stor skilland från förra sandlådesäsongen.
Idag har jag förhandlat med försäkringsbolaget som skall köpa in vår bil. Kan inte fatta att den blev så skadad efter Sörens "lilla" olycka. Så nu är vi ute på blocket igen och letar efter en ny bil. Sören är lite sugen på en Wolksvagen Sharan eller någon liknande för även han har insett att när man fått in två vagnar i en baklycka på en Passat kombi så finns det inte plats för något mer.
Nu ropar Lydia på mig.
Ulrika

1 kommentar:

Mia sa...

Hej!
Vi har inte köpt nån bilstol än för jag har en kompis i Sundsvall som fick en son 1 ag förra året och de ska också sälja iväg den första stolen i sommar och vi har pratat om att köpa den av dom men jag tror priset kommer få bestämma det. :) Men du får gärna skicka en bild på den som ni har. Färgen spelar ju ingen roll men jag vill gärna ha en sån som man kan klicka i och ur en babylift i så man bara kan lyfta ur den utan att lyfta upp bebisen. :) Jag skriver min mejl så kan du skicka bilder på det som ni vet ska säljas framåt sommaren, när du har tid! ingen brådska :) mrehnman@gmail.com
/Maria