söndag 6 maj 2012

Partydags!

I lördags var det dags för kalas för en dagiskompis som fyllde 6 år. Esther var på partyhumör redan på morgonen. Först hann Sören och tjejerna med  Hoppis och skuttis och sedan kom de hem. Då blev det dusch för Esther och sedan skulle jag hjälpa henne att fixa en partyfrisyr. Lydia iakttog det hela med stort intresse och deklarerade högt och ljudligt att hon också ville ha papiljotter i håret.
Men nu var det Esthers tur att gå på kalas så lillasyster fick snällt titta på och vänta.

Så här blev resultatet. Tack gudmor Anna för den fina klänningen som nu sitter perfekt på Esther.
Igår när jag var på Ullared köpte jag spray med guldglitter så det fick hon ha i sitt hår.

Idag var min stora tjej väldigt intresserad av att posera framför kameran.


Så vi gick till och med ut i blåsten och tog några bilder.


Direkt när pappa Sören och Esther stängt dörren bestämde Lydia att ni var det hennes tur att gör sig fin. Jag försökte förklara att det inte var kalasdags för henne idag men hon ville prompt duscha och fixa håret ändå. Att göra det brukar ofta vara krångligt och eländigt för då kan man ju få vatten i ögonen, men idag gick det hur bra som helst.
När hon var torkad och påklädd skulle hon ha papiljotter i luggen som Esther så det var bara för mig att börja om och göra en frisyr till.


Jag kan säga att våra stora speglar på skjutdörrarna verkligen används flitigt av husets tre tjejer.

Här kollar Lydia på sin läppar som fått läppglans på sig.

Lydia var mycket nöjd med att få bli ompysslad och omhändertagen av sin mamma och mamma tyckte det var mysigt att få ro om Lydia för sig själv en stund.

Efter lunch var det dags för Lydia och mig att åka iväg till ett företag som hade en slags utställning av olika hoppborgar eftersom vi planerar att hyra några sådana på två avslutningar i kyrkan. Då ville Lydia åka iväg med sina tre papiljotter i håret men jag lyckades förhandla så att vi tog av dem först. När hon väl fick se alla uppblåsbara  hoppborgar glömde hon totalt bort sin frisyr och hoppade och hoppade medan jag och chefen på förtaget förhandlade om priser.

Nu är alla frisyrer borttagna och mina guldklimpar somnade gott i vår stora dubbelsäng efter att jag legat mellan dem och läst en saga. Vilket rikt liv jag har. Tack Gud för de gåvor som jag fått ta emot.

Ulrika

1 kommentar:

sofie sa...

har dina barn någon sjukdom? de ser lite lustiga ut, men väldans söta så klart riktigt charmiga!