fredag 18 maj 2012

Stopp både i Mjölby och i Krokek!

När det är långledigt passar det bra att åka och hälsa på vänner och det har vi gjort. Igår rullade en fullpackad bil från Ytterby kl 8:00. Första stoppet blev i Mjölby där våra vänner Linda och Lasse bor. Barnen tittade på varandra i någon sekund, sedan lekte de och lekte tills det var dags att åka vidare. Ibland känns det fortfarande ovant att vi som vuxna kan sitta och prata ganska länge tillsammans utan att bli avbrutna. Innan vi for vidare fick vi åka med och titta på deras nybyggda hus som de får nycklarna till på torsdag. ( GRATTIS och lycka till med ert nya fina hus) Nästa gång ska det bli roligt att även få gå in i det och se övervåningen.

  Erik och Esther spelade MÅNGA spel tillsammans på Eriks Ipad.

 Lydia och Elina lekte med alla små Hello Kittyfigurer på barnens rum.

Sedan åkte vi vidare till Krokek där min systerdotter Camilla och hennes man och deras döttrar Tilde och Ebba bor. Det var ganska länge sedan de såg varandra men även där tog det någon minut så var leken i full gång.
Tack Camilla för det goda fikat du bjöd på. Det var verkligen roligt att få träffas och umgås lite. Välkomna att komma och hälsa på oss på Västkusten.

På kvällen rullade vi in i Årsta och till  min kära mor som blev glada att vi kom. Lydia som hade gjort en present till henne för en dryg vecka sedan var överlycklig att få ge den till mormor. Denna present har hon släpat med sig överallt sedan den blev klar. Den var välinslagen och hade MASSOR med glittriga klisterremsor på sig och låg i en liten plastpåse. Nu står den lilla fjärilsformade pärlplattan på en av mormors hyllor och Lydia känner sig så stolt att just hon har gjort den och mormor är glad att bli påmind om sitt lilla barnbarn när hon tittar på hyllan.

Stockholm i mitt hjärta.....  
Ja jag känner faktiskt att det är en vacker stad och att det är min hemstad. 53 mil bort ligger vårt nya hem, mitt jobb, tjejernas förskola och alla våra nya vänner, vilket känns lite konstigt just nu. Fortsättning följer....

Ulrika