söndag 13 februari 2011

Mammas älskling har gjort rackartyg!

Nu är jag så less på all snö så att jag bestämde mig för att ta bort vintertemat på min blogg. Vill hellre se ett minne från vår resa till Thailand när jag öppnar den.

Idag har vi haft en riktig slapp hemmadag. Sent igårkväll när Sören och jag satt och fikade och pratade ropade någon från övervåningen: -MAMMA
Sören sprang upp och fann Lydia sittandes i sängen. När han skulle ta henne sa hon:- DÄ
Och det betydde att hon hade massor med kräk DÄR.
Tjejerna hade fått lite chips när vi satt vid tv:n  på kvällen så jag trodde det var anledningen till spyan. Efter en ganska rejäl tvätt av både säng och Lydia så gick jag ock lade mig med henne igen och hon somnade ganska fort.
I morse kände jag att hon var lite varm men tempen visade bara 38,4, vilket inte är mycket för tjejerna Algesund. Esther var som vanligt så hon och jag åkte till Ica Maxi och handlade lite och bytte en sommartunika som jag köpt på Kappahl som blev fel storlek. När vi åkte hem såg jag att hon höll på att somna bak i bilstolen men genom att prata och ställa frågor till henne som hon svarade på så höll hon sig vaken. Väl hemma skulle vi äta pappas pannkakor. Lydia som älskar pannkakor åt kanske 1/3-dels liten och Esther 1 liten.
På eftermiddagen kände jag att även Esther blev lite varm och hon ville vila i soffan, vilket ALDRIG händer om hon inte är sjuk. På kvällen skulle Esther och jag göra hembakad pizza men det har vi skjutit upp till en annan dag.
Klockan 18:30 somnade Lydia i pappas famn och Esther och jag gick upp vid 19 och läste böcker i hennes säng. Sedan fick hon lyssna på en sago-cd medan jag satt och ändrade bloggdesignen. Nu sover de båda men jag hör från övervåningen att Esther hostar mycket. Undrar just hur denna natten skall bli?

Det är inte ofta Esther gjort riktiga bus men idag upptäckte jag ett av dem.
Lydia är inne i en period då hon verkligen gillar att pussla och idag tog vi ner ett pussel med Pingu som vi inte pusslat på jättelänge. När jag skulle ta bort bitarna satt de fast. Min första tanke var att det kanske kommit vatten på det av någon konstig anledning och att bitarna svällt. Lydia och jag bestämde oss för att ta ner pusslet till pappa som kanske kunde hjälpa oss att lösa mysteriet med de fastsatta bitarna. Då säger Esther: Dom har NN klistrat fast när hon var här och lekte. Jag gav bitarna till henne men det var hon som klistrade. WOW!
Vi får vara glada att ingen av tjejerna ritat på tapeterna eller möblerna så ett pussel med fastklistrade bitar kan vi nog stå ut med.
Esther såg dock lite bekymrad ut när Sören började bända bort bitarna med en skruvmejsel och några av bitarnas bilder gick lite sönder. Hon har nu lovat att inte göra om detta bus. Undrar just vad de fick den iden från.

I morgon kommer mina kära svärföräldrar hem från Thailand där de lett en gruppresa under några veckor. De har firat 50-årsjubileum i Thailand detta året, de ni! Det skall bli roligt att prata med dem och höra hur de haft det, även om vi haft lite sms-kontakt.

Önskar er alla en trevlig vecka.
Ulrika

Inga kommentarer: