måndag 13 december 2010

Skridskopremiär och lite annat.

Oj vad denna förberedande tid innan jul går fort. Igår var det precis en månad sedan Sörens opererade sina ögon och han ¨är så tacksam för den nya synen
I lördags tog vi med oss skridskorna till den nyspolade isen vi har i vårt område. Esther fick prova sina nya skridskor med hade nog glömt att det inte var så lätt att åka som hon hade trott, så hon tröttnade snabbt.
Hon var mer nöjd med att klättra i de stora snöhögarna vid sidan av banan.
Lydia däremot var mer än helnöjd att få ha sin hjälm på sig. När jag sedan frågade om hon ville prova sina nya skridskor sken hennes ansikte upp som en sol. Hon gillar ju allt som rör sig och låter så när skridskorna väl satt på och jag höll henne under armarna så gick benen som små trumpinnar. Balansen saknades totalt men hon var väldigt nöjd ändå.


Bambi på hal is, ja det kan man verkligen säga om Lydias skridskopremiär.
 Men det var inte så lätt att åka och det blev många rumpsittningar på isen.

På hemvägen från banan somnade Lydia som en stock i vagnen. Tyvärr blir det inte så mycket middagslurar ute nuförtiden.

På eftermiddagen kom barnens vänner Elliot och Edit och hälsade på med sina föräldrar. Själv tycker jag det var väldigt trevligt att få träffa deras föräldrar som vi inte sett och pratat med på länge.
 Det blev mycket docklek för småtjejernas del. De stora lekte med djuren och gjorde ett försök att titta på en film tillsammans.
 I går söndags kom mormor hit. Nu är det 5 veckor sedan vi sågs sist så tjejerna var som ett klister på henne och ville mysa och att hon skulle titta på film och läsa för dem.
 I fredags var Lydia och jag på öppna förskolans avslutning i Nykvarnskyrkan där det började med ett miniluciatåg i kyrkan.

Idag är det lucia på riktigt och tjejerna är lediga fram till uppträdandet på dagis. Pappa klev upp tidigt idag för att åka till nya jobbet på Astra. Det skall bli roligt att få höra hur han haft det när han kommer hem. Tjejerna har fått en långt luciabad och sedan klippt jag deras luggar. Nu busar de med mormor på nedervåningen.

Allt gott önskar jag er.

Ulrika