måndag 20 december 2010

Förfest för Lydia

Igår hade vi lite "förfest" för Lydia. Fyller man år innan julafton lär man få lära sig blir lite flexibel med dag då man får ha kalas. Som tur är kommer mormor, farmor och farfar på hennes riktiga födelsedag så då blir det ett till kalas. Igår kom i alla fall släkten som finns här i Nykvarn, familjen Ceder och Henrixon. Ja vi tycker faktiskt att vi är släkt med Henrixon eftersom Sörens kusin Anna är gift med Uffe som är bror till Cissi, som är mamma till Elliot och Edith som våra barn gärna leker med.

Lydia ladda för kalaset!

Ja må hon leva, ja må hon leva................


Grattis lillsyrran!

 Elliot var mycket intresserad av att hjälpa Lydia att öppna paketen och Lydia tog gärna emot hans hjälp.


Pappa Sören ville gärna spana in 4-hjulingen Lydia fick av Elliot( tror jag)

Även Edit var intresserad av Lydias paket.

Lydia blev mycket stolt att ha fått ett egen sugrörsglas av Anna.

Svärgerskorna Anna och Cecilia
 Elliot ville gärna sjunga med sångpåsen iklädd en rosa prinsessklänning.

Esther blev så busig och glad att hon slängde sig över sysslingarna när de kom.

Den röda stjärnan framför den röda stjärnan, Edit


Idag har tjejerna och jag varit hemma  hela dagen. På förmiddagen gick vi ut och åkte mer vaxduk i vår lilla backe. Efter en stund kom Lasse, Erik och Elina och gjorde oss sällskap vilket var mycket trevligt.
Efter att vi fikat på eftermiddagen bakade vi pepparkakor. Lydia var MYCKET engagerad men det resulterade inte i några färdiga kakor för hennes del. Hon var mer än helnöjd ändå, och då hade hon inte ens kommit på att degen var god att äta, som hennes storasyster snart upptäckte.

SMILE!
 En mer allvarlig bagerska, i alla fall på denna bilden.

Nu väntar dusch för båda tjejerna för degen befann sig även i håret.
Denna natten hoppas jag få en anings mer sömn än den förra för den var riktigt bedrövlig.
Jag hade tänkt skriva förra veckan att jag var så glad och tacksam att min värk varit en anings bättre under flera dagar men det glömde jag tyvärr. Nu är det mer än bedrövlig och med lite sömn i kroppen känns det ännu mer. Något som är säkert är i alla fall att när jag har värk så blir jag så otroligt mer trött. Idag när Lydia sov middag och Esther tittade på Bamse så lade jag mig på gästsängen. Först vet jag att jag tänkte att det var skönt att bara få ligga ner sedan vaknade jag upp när Esther ropade på mig för att jag skulle komma och titta på ´hennes överraskning, som hon kallade det. Då hade hon satt upp alla sin gosekatter och hundar i soffan och ringlat ett långt glittersnöre mellan alla djur. Vi satte nämligen upp granen i går och hade glömt lite dekoration på en hylla. Efter att ha beskådat detta lade ja mig åter på sängen och somnade som en stock. Lydias 30 minuters vila blev nästan 60 innan jag hade vaknat. Får se vad de ger för konsekvenser i kväll?

Allt gott

Ulrika

1 kommentar:

kickan sa...

En stor och varm grattiskram till lilla Lydia kommer här!
Kram lilla gumman!
från Kristina och John