fredag 22 oktober 2010

Nu har vi vinter!


Igår fick vi lämna tjejerna vid 10:30 på dagis för att få tillfälle att gå på en jobbmässa som var på Stadshuset i Södertälje. Innan hann vi med att äta lunch tillsammans i stan på en thairestaurang. Det kändes så otroligt lyxigt att få göra det bara vi två. Vi hann också med att gå på stan och Sören gick på Claes Ohlsson och jag sprang på Lindex mm. Esther behövde en täckjacka och Lydia en varm overall. Som en gåva så fick man ta tre varor och bara betala för två på barnavdelningen så det blev en overall till Lydia och både täckjacka och täckbyxor till Esther som INTE var rosa utan turkosa. Tänk att denna färg blivit så inne igen. I mitten på 80-talet var det också mode och jag färgade allt som gick i turkos färg. Tjejerna gillade kläderna.

Lydia tyckte till och med att hennes nya turkosa overall var supersnygg . Hon ville genastmed stor glädje  prova den.

I morse fick vi oss en riktig överraskning när vi tittade ut. Vem hade kunnat tro att det skulle vara vinter idag? Inte vi i alla fall för vi hade inte sett på nyheterna igår. Tur vad väl i alla fall att jag slog till och handlade vinterkläder igår.

När Lydia tittade ut och såg att det låg massa snö på sin trehjuling blev hon olycklig och ville ut direkt för att ta bort det . Då var klockan 7 på morgonen så hon fick snällt vänta i nästan två otåliga timmar då hon stod vid ytterdörren och ropade.

Esther blev jätteglad när jag lyfte upp henne till fönstret så hon kunde kika ut och se hur landskapet blivit förvandlat. Hennes önskan var att bygga en snögubbe som hon och Lisbeth gjorde förra året men snön var ingen snögubbesnö. -Men mamma, då får vi ju ringa till Lisbeth och fråga när hon kommer och bygger en snögubbe med mig, sa Esther. Det lär nog dröja för nästa gång vi träffar Lisbeth så är det på flygplatsen eftersom hon följer med oss till varmare bräddgrader.
 Pappa fick snällt kila upp på vinden och plocka fram skidor, stavar, pulkor, snowracer, fårskinn mm. Sedan fick vi en härlig stund ute hela familjen.

 Efter att vi kommit tillbaka och lekte här utanför vårt hus så gick pappa ner och satte på vinterdäcken på bilen. Snart skall vi iväg till Willys för att handla taccogrejer för Esther har önskat maten idag.
 Nu när Lydia snart fyller två år har hon liksom Esther gjorde börjat att vilja sova med ett gosedjur. Precis som Esther så blir det endast Poo från Teletubbies. Här har hon två stycken och då var det absolut inte några problem att somna i vagnen. Kanske den lilla Poo får följa med till värmen.


Pappa och Esther pusslar det nya Pipplång strumppusslet hon fick i födelsedagspresent av farmor och farfar.
Nu väntar mellis.

Ulrika

1 kommentar:

kickan sa...

Oj! Vilken vinter ni fick då! Ser faktiskt riktigt mysigt ut ändå, fast jag hellre vill ha kvar värmen och gröna trän.
Men efter vinter kommer vår, bara att vänta in!
Kram/Kristina