tisdag 5 oktober 2010

Lördagsutflykt till farmor som fyllde år!

I lördags packade vi ihop oss i bilen vid 9-tiden och åkte till Norrköping för att fira farmors födelsedag
 (en dag för tidigt). Mormor följde också med så det kändes som om hela familjen var samlad.
Vi fick verkligen en fin dag tillsammans med gemenskap, god mat (som alltid), lite egentid Sören och jag, och så blev det naturligtvis mycket lek både inne och i en fantastisk park. Bilder finns nedan.

Esther och farmor Inger höll på med en pysselbok och fixade länge med den. Esther fick lära sig hur man rimmar, lite om bokstäver mm. Bokstäver och siffror är verkligen poppis just nu. Oj vad Esther över både på att läsa bokstäver och skriva bokstäver. Nu måste jag verkligen sätta upp en klocka i hennes rum för nu kan man säga: Esther när den lilla visare står på 8 är det dags att gå och lägga sig.

-Mamma, mamma, kan du fotografera mina bokstäver, bad Esther. Naturligtvis gör mamma det men passar också på att få med sin lilla älskling på bilden.



 Lydia hade jätteskoj med farmor och farfars dörrar som man kan öppna och stänga på mitten. Där lekte hon kurragömma och blev överlycklig när vi hittade henne på andra sidan efter att hon stängt dörrarna.

 Så promenerade vi till den fina nya lekplatsen som kommunen verkligen satsat på. Solen sken och det blåste men det blev en fin och rolig stund vi fick där tillsammans. efter ett tag kom pappa Sören och farfar Jörgen också dit.






Rutschkanorna var på en konstgjord kulle som bestod av något mjukt material, typ gummi. Perfekt för föräldrar som är oroliga för att barnen skall ramla och slå sig.
 Här nedan kunde man öva balanden på olika sätt. En slags hängbro med hängande plankor att balansera på  var kul. Sedan fanns det stubbar i olika höjder och annat kul  man kunde trampa och klättra på.


Lydias klara favorit var en slags karusell med cyklar som körde runt om några hjälpte till att trampa.
Lydia nådde inte ens ned till tramporna så när de bara var små barn som satt där fick jag själv snällt sätta mig på en och trampa runt alla barnen. Lydia satt som fastklistrad på sin sadel och skrek som en siren när jag var tvungen att ta bort henne därifrån.

Flera klätternät fanns också att öva sin klättringsförmåga i.

När det var dags att gå hem så promenerade Lydia hela vägen hem. Perfekt att trötta ut barnen så mycket som möjligt inför bilresan hem.
Här går jag med de som jag tycker allra mest om förutom min älskade make som befinner sig på andra sidan kameran.

Tack farmor och farfar för en fin dag vi fick tillsammans med er.

Ulrika

4 kommentarer:

Elaine sa...

Vilken mysig dag!

Anonym sa...

Det är alltid lika kul att läsa dina inlägg!
Visst är det underbart när barnen utforskar bokstavs/siffer världen =)

Mia sa...

oj! finns den häftiga lekparken i norrköping? var? :)

kickan sa...

Tack fina Ulrika för att du delar min blogg och uppskattar det jag skriver.
Jodå, Kicki fick en kram från dig genom mig ;-)
Vi hade så mysiga dagar tillsammans, hon är en sann vän och betyder mycket för mig. Som du förstår blev hon ett starkt stöd för mig då det bäst behövdes.
Kram!
Kristina