söndag 15 mars 2009

Besök på Junibacken!

I fredags hade vi bestämt occ för att ha en helfamiljedag så Sören hade tagit ledigt fårn jobbet. Vid9-tiden packade vi in oss i bilen och körde till Djurgåden och Junibacken dit vi skulle. Vi var där några minuter över 10 och det var kö. Det kanske stod 50 vagnar parkerade utanför så tur att vi lämnade vagnen i bilen. Efter en liten stund var vi inne efter att ha betalat och jag passade på att köpa årskort eftersom man tjänar in det om man gå 2 gånger. Tur var väl det för vi hann inte med allt denna gång eftersom det var så mycket folk. Nästa gång går vi dit på en onsdag för då lär det vara minst folk.
Esther o pappa laddar för en spännande dag.
Även Alfons fanns med inne på Junibacken.

Esther längst fram i tågkön väntar på att sin tur.

Lydia fick snällt sitta i selen på mammas mage hela dagen och det gick faktiskt ganska bra, bara hon får sina matstunder.

Utan för Villavillekulla stod lilla gubben som barnen fick sitta på.

Pappa och Esther lekte i Pipps hus medan mamma matade Lydia på en bänk utanför.

Oj vad mycket spännande det fanns att leka med inne i huset.
Till lunch blev det pippis pann´kakor med sylt för Esthers del och mamma och pappa fick dela på en tallrik med köttbullar och potatis för det gick bara att få plats med två tallrikar på brickan och har man stått i den långa kön med Etsher så blir det bara ett köp.
Utanför restaurangen fanns det en utställning med Elsa Beskow där barnen kunde leka i Puttes blåbärsskog och bland alla svampar .

En rolig rutchkana genom en svamp var en höjdare tyckte Esther.



Tittut, här kommer jag!





En jättemus mitt bland Putte i blåbärsskogen


Till sist fanns hattstugan som man kunde gå in i.

Efter en färd i det spännande sagotåget där man fick se Madicken, Emil, NilsKarlsson pyssling, Mio Mio och inte minst den hemska draken Hekla undrar man vad som finns kvar i Esther slilla huvud. När vi satt i bilen på hemvägen skrev jag ner det som Esther sa:
:Jag har aldrig sett en drake på en bondgård, de finns bara i sagor. Den har vassa klor och tänder, Okej, och den sprutar eld. Jag väntar på att den gröna draken ska flyga här uppe i luften uppe i himlen.
Ja vi får se vad detta besök sätter för fler spår hos lillfröken. En spännade och innehållsrik familjedag fick vi i alla fall. Nästa gång får vi ta med mormor eller Lisbeth för jag behöver i alla fall 2 extra händer för all klara av ett besök på denna plats.
Ulrika

Inga kommentarer: