söndag 4 maj 2014

Gud är värd all min lovåsng och tillbejdan!




Är just hemkommen från en lovsångsgudstjänst vi hade i Ytterby kyrka ikväll. I mitt kristna liv betyder lovsången väldigt mycket.  När jag var 20 år jobbade jag på en kristen förskola och ett föräldrapar som hade sina barn där, brukade gå till en kyrka i Stockholm.  En helg tog de med mig på en lovsångskonferens i deras kyrka. Jag hade sjungit många bibelvisor och körer innan man aldrig fått undervisning om lovsång och tillbedjan. Där mitt under sånger ” Tack för Golgata, tack för den seger som Du vann. Tack för ditt dyra blod. Tack för att du återuppstod” möttes mitt och Guds hjärta och jag fick uppleva en ny dimension i sången jag sjöng till Herren. I lovsången får jag ge mitt hjärtas tack till Honom som offrade sitt liv för din och min skull. Till Honom som genom Jesus har öppnat vägen till himmelriket. Det finns många sätt att ära Gud på.

( När jag fotade Esther bland vitsipporna säger hon helt plötsligt: -Mamma, du kan väl ta en bild på "bön och lovsång" så det gjorde jag.)







Vill dela med mig lite av det jag delade på gudstjänsten ikväll.
 
1, VI ÄRAR GENOM ATT TILLBE HONOM.
Tillbedjan är vårt främsta ansvar inför Gud. Vi tillber genom att glädjas över honom.
2, VI ÄRAR GUD GENOM ATT ÄLSKA ANDRA TROENDE
     Det handlar om att tillhöra och lära sig älska Guds familj. Johannes skriver:    Vi vet att vi har gått över döden till livet, ty vi älskar våra bröder.  Paulus säger: Godta därför varandra, så som Kristus har godtagit er till Guds ära. Jesus säger: Så som jag har älskat er skall också ni älska varandra
3, VI ÄRAR GUD GENOM ATT FÖRSÖKA BLI SOM KRISTUS
 När vi väl fötts in i Guds familj vill han att vi ska växa och bli andligen fullvuxna. Hur blir man det då? Andlig mognad är att försöka bli som Jesus i fråga om sättet att tänka, känna och handla. Bibeln säger: Måtte ni alltid göra sådana goda kärleksfulla gärningar som visar att ni är Guds barn, för det leder till att Herren blir ärad.
4, VI ÄRAR GUD GENOM ATT TJÄNA ANDRA MED VÅRA GÅVOR.
Var och en har fått en unik förmåga, begåvning och anlag. Din sammansättning är ingen slump. Vi har fått detta för att vara andra till nytta. Bibeln säger: Gud har gett var och en av er speciella gåvor. Se till att ni använder dem till att hjälpa varandra och till att förmedla Guds många välsignelser

5,    VI ÄRAR GUD GENOM ATT BERÄTTA OM HONOM FÖR ANDRA: Gud vill inte att hans kärlek och vilja ska hållas hemlig.  När vi fått veta sanningen väntar han sig att vi ska dela den med andra. Att visa andra på Jesus, att hjälpa dem finna Guds vilja och att förbereda dem för evigheten. Bibeln säger: Allt detta sker…. För att nåden skall nå allt fler…. Till Guds ära.
Allt du gör som gläder Gud är en slags tillbedjan. Precis som en diamant är tillbedjan mångfasetterad

VARFÖR SKALL VI LOVSJUNGA OCH TILLBEDJA?

·        För att han är värdig och för att Guds ord säger att vi skall göra det. ”Tala till varandra med psalmer, hymner och andlig sång. Sjung och spela för Herren av hela ert hjärta och tacka alltid vår Gud och fader för allt i vår herre Jesu Kristi namn” skriver Paulus. (Ef 5:19).
·        När vi lovprisar sätter vi uppmärksamheten på vad Han är och vi talar om vad Han har gjort för oss. När vi riktar uppmärksamheten till Honom kan Gud göra vad han vill med oss, vi blir mottagliga för vad han vill med oss.

HUR SKA VI LOVPRISA OCH LOVSJUNGA HONOM?
·        Genom sång: Ef 5:19, Heb 13:5
·        Med instrument: Ps 81:3,  2Krön 5:11-14
·        Med dans: 2Sam 6:14-16, Ps 150:4
·        Stå stilla och tysta i Hans närvaro: 5 Mos 10:8
·        Böja sina knän, falla ner: I Kung 8:54, Upp 4:10, Lukas 22:41, Ps 95:6-7, Esra 9:5
·        Lyfta sina händer: Nehemja: 8:6, 1 Tim 2:8, Ps 63:5, Ps 134:2

NÄR SKALL VI LOVSJUNGA?

·        Heb 13:15-16 Ständigt
·        Paulus och Silas lovsjöng när de satt i fängelse och inför striden i 2 Krön 20:21-22 ställde de lovsångsteamet i fronten. I vår kamp skall vi lovsjunga och det kan vara ett vapen mot det onda.
·        Gud är alltid värd min lovsång. Det är inte bara av tacksamhet för saker som händer i mitt liv som jag lovsjunger. Även i den djupaste smärtan och gråten finns Gud där. Han är den samme igår och idag och i evighet. 
 AMEN