tisdag 20 november 2012

Bangkok!

Nu har det gått några dagar till och vår semester/föräldraledighet är snar slut. Vi är i Bangkok sedan igår förmiddag. Det är en enormt stor stad med enormt mycket människor hus, hotell och bilar. Jag har svårt att förstå hur man kan bo och leva här men många gör det uppenbarligen. Igår blev vi bjudna på middag av salesdirector på hotellet. Efter två timmar vid bordet tyckte barnen att det var dags att göra något annat. Papporna tog då barnen medan deras fruar, dvs jag och Johanna fick lite egentid för shopping. Vi hittade en liten affär utmed gatan som bara sålde små gulliga barnklänningar. Köpte man tre st fick man ett väldigt bra styckpris så jag köpte 4 och Johanna 2. Idag har papporna och barnen varit på Siam ocean world som är en av asiens största akvarier. Det stället ligger väldigt lämpligt, nämligen under ett stort shoppingvaruhus. Det resulterade i att vi kvinnor lämnade in man och barn på nedervåningen och sedan gick vi själva runt i det stora var varuhuset. Vi hann även med lite marknader och några till varuhus innan vi insåg att benen nästan inte orkade gå ett steg till. Då tog vi en Tuk-Tuk hem till hotellet och där möttes vi av två glada pappor och 4 superlyckliga barn. Vad bra att alla får göra det som man tycker är roligt.

Imorgon kväll kommer vi att lämna hotellet vid 22 och då ta en taxi till flygplatsen. Planet går inte förrän 02:30 på natten så det blir spännande att se hur det går med barnen. Planet kommer att mellanlanda i Qatar innan vi åker vidare mot Arlanda. Där har vi ett litet litet hopp om att hinna med ett flyg till Landvetter. Vi har inte vågat boka biljetter eftersom det är ganska kort om tid mellan landning och avgången mot Göteborg. Sören har dock mailat med flygbolaget och fått veta att det är ok att bara gå till incheckningen och se om det finns biljetter kvar om vi nu skulle ha turen att hinna. Hinner vi inte med det flyget får vi komma på en ny ide.


Ni  som mailat mig och undrat varför det inte finns några bilder i bloggen kan jag säga att det beror på att det ej fungerat att lägga upp bilder via surfplattan som jag skriver bloggen på. Jag kan säga att jag har MÅNGA bilder och kommer att göra resebloggen med bilder när jag kommer hem. Efter att varit på utflykten till sköldpaddsön  hade jag drygt 365 fotografier att sortera, så det kommer att finnas bilder att visa.

Snart är det vardag igen och nästa vecka skall jag förbereda julvandringen på jobbet på vi
skall göra tillsammans med alla 2:a klassare. Sedan blir det många både krubbsamlingar och julfilmsvisningar. Jag vill sluta med att säga att jag verkligen njutit av denna resa tillsammans med min fina familj och familjen Binett. Vi är väldigt glada att de valde att följa med oss på denna resa. Nu ser jag fram emot att få träffa mina fina arbetskamrater igen och jobba ihop lite nya semesterpengar för vi vill gärna åka tillbaka till detta fantastiska land igen.

Allt gott

Ulrika