torsdag 26 juli 2012

Många fina möten i slutet av vår resa.

Igår hade vi en innehållsrik dag. Först vaknade vi i Norrköping där vi sovit över i farmors och farfars lägenhet men de var inte hemma. Klockan 10:30 blev de hämtade av faster Chana vid vid tåget. Innan dess hade de rest hem över natten från deras andra hemland Thailand. Där fyllde farfar Jörgen 75 år så vi ville vara med och fira lite när de kom hem.  Vi hade bakar en tårta och även fixat lunch och det blev en lyckas stund tillsammans med dem även om den inte blev så länge denna gången.



Faster Chana har en hund som heter Buffy som Esther gillar väldigt mycket. Igår så var väl Esther lite för snabb när hon skulle klappa Buffy så hon nafsade till på Esthers hand vilket gjorde henne väldigt besviken och rädd. Som tur var hjälpte faster till att göra Esther och Buffy till vänner igen. Men lite köttfärs i handen blev Buffy väldigt intresserad av att bli vän med Esther. Oj så roligt det var när hunden slickade i sig den lilla färsbiten. Även Lydia vågade hålla i köttfärsen och låta Buffy äta ur hennes lilla hand. Ja Buffy är inte så stor hund hon men just nu är hon VÄLDIGT TJOCK. I hennes hängande mage finns flera små små valpar som beräknas komma om 14 dagar. Hur många det blir, blir en överraskning.


Efter lunchen hos farmor och farfar åkte vi till Mottala där våra goda vänner Linda och Lasse just flyttat in i sin nybyggda fina villa. Det var VÄLDIGT ROLIGT att få träffa dem och de hur huset ser ut från insidan. Sist vi var där hade de inte fått nycklarna ännu. Denna välkomstskylt med blommor tyckte jag var så fantastiskt fin.


Det blev en uppskattat återseende för hela familjen. Av barnen var det idag Lydia och Elina som var mest på hugget att bli fotograferade.


Småtjejerna hade väldigt mycket att prata om.



Mycket skratt och fniss blev det också.


FINA ELINA!

Det var väldigt roligt för mig också att få träffa Linda som jag umgåtts så mycket med under föräldraledigheten.


Detta är min favoritbild från igår, och jag kallar den
SOMMARTJEJER!


Esther var också väldigt glad att få träffa sin Erik igen. De hoppade studsmatta, lekte på hand nya fina rum, lekte i sandlådan och gick på små upptäcksfärder i området.


Sören och Lasse fick även dem en stund att prata  igenom att som hänt i våra respektive hus sedan sist vi sågs. Lasse var så otroligt snäll och hjälpte Sören i februari att spackla taken i barnens rum.

Efter en trevlig grillmiddag så fick vi lov att sätta oss i bilen och åka hem till vårt eget hus.
Lydia var helt slut och somnade innan vi kommit ut på motorvägen. Sedan körde jag till Borås där Sören tog över och körde den sista biten. Vi är väldigt glada för allt vi fått uppleva på denna resa genom vårt avlånga land. Nu kom slutet av vår resa nästan först på bloggen men jag lovar att det kommer flera glimtar.

Idag har vi haft en plocka upp och tvättardag. Jag kan säga att tvätten torkade supersnabbt i detta fina väder. Imorgon blir det en utflykt till våra "Ytterbyvänner" som befinner sig i sin sommarstuga på Älgön. Det ska bli jätteroligt att få se lite av denna skärgården som så många har pratat om.

Allt gott

Ulrika