fredag 27 juli 2012

Dagsutflkyt till Älgön och familjen Nygård!

Efter en dag hemma med uppackning och tvätt så blev vi bjudna till vänners sommarställe på Älgön.
Här är pappa och Lydia på båten ut till ön.


Här i det gula huset ägnar familjen Nygård många sommardagar. Vi valde nog en av de bästa att komma och hälsa på dem. Solen sken och det var varmt och gott i solen.

Eftersom även familjen Nygårds barns kusiner finns i grannhuset fanns det många kompisar för tjejerna att leka med. För något år sedan var det mycket passning av barnen när man var iväg men i år känns det fantastiskt att få kunna sitta ner och samtala som vuxna medan barnen leker.

Här visar Leon hur trädgårdens lian fungerar. Här gällde det att ta sats så man kunde nudda trädet  på andra sidan.




En lycklig Leon som svingade sig som Djungelgeorge!



Naturligtvis ville även Lydia prova på att vara en djungeltjej som svingade sig i lianen.


Pappa Harry var i gårkväll ute och fiskade makrill som han idag grillade och bjöd på till lunch. Tillsammans med Elisabeths goda sås blev det en toppenlunch. Efter maten skulle de visa oss den bästa utsikten från ön, så vi traskade genom en underbar skog, klättrade lite och kämpade med en trött tjej som bara ville åka på pappas axlar. Tillslut nådde vi toppen och Harry presenterade denna plats som förgården till himlen där han sitter på bilen.



Lydia har en MYCKET BESTÄMD vilja och hade inte alls ork att gå själv hela vågen upp till toppen, så pappa fick snällt bära henne på sina axlar. Ja hon hade det så skönt på högre höjder. Kan säga att hon nog var trött för på nedvägen somnade hon på pappas axlar.

 Det var en fantastisk utsikt från alla håll men för att inte trötta ur er har jag bara infogat två bilder därifrån.

Där jag står och tar denna bilden var det ett stup ner till skogen. Det var en jättefin vy som var svår att fånga på bild. Här skulle det verkligen behövts ett vinkelobjektiv.

Ni som känner Sören sedan innan vet att han inte brukar bada i Sverige förrän tidigast augusti om det är minst 25 grader. Idag gjorde han ett undantag. Vi var flera familjer som känner varandra som var vid stranden och jag kan tänka mig att det hade varit svårtförklarat om han inte hade hoppat i. Esther var väldigt glad för det och busade länge i vattnet med pappa. Anna N, tusen tack att vi återigen fått låna er badväst. Vi använde den faktiskt idag också även om vi inte var på varmare breddgrader ännu.



Även mamma hoppade i och simmade runt med tjejerna.
Lisbeth, det var klart varmare i havet än i din fina insjö.


Tack Harry och Elisabeth för att vi fick komma och hälsa på er denna underbara sommardag och tack för all god mat ni bjöd på. Jag kan säga att detta tog på barnen krafter. Esther somnade i bilen hem och Lydia i vagnen för en liten stund sedan och klockan är inte ens halv nio. Vad ska vi nu hitta på innan det är läggdags för oss själva? Känner doften att starka thainudlar som Sören smaskar i sig, får se om det blir kanske blir en film, något som sällan blir av hemma hos oss.


Allt gott

Ulrika