onsdag 18 maj 2011

Esthers första avslutning på en fritidsaktivitet!

Igår hade Esther sin första gympauppvisning. I januari började hon sin första fritidsaktivitet som hon med stor glädje gått till varje tisdagkväll. Lydia har varit nästan lika ledsen varje gång hon inte fått följa med så denna dag blev hon överlycklig när hon fick veta att hon skulle få följa med.

Esther på väg till sin första uppvisning.

Mormor hade egentligen annat denna kväll men prioriterade barnbarnets första uppvisning. Jag vet inte om det var Lydia eller mormor som var mest förväntansfull, vad tror ni?
Alla tjejerna och den enda killen i gruppen började med att värma upp till Bamsesånger. Det var full fart i den stora salen.
Sedan var det dags att köra banan som var framställd av ledarna. Esther böjade med "hopp över bänk".
Sedan blev det att ta sats och hoppa på brädan innan hon med lite hjälp kom upp på plinten.
Att svinga sig iväg i ringarna gick också riktigt bra för lillfröken.
På första parkett satt pappa, mormor och lillasyster. Hittills satt Lydia som ett ljus och tittade.
Här försökte alla barnen att få upp en stor boll i luften med hjälp av en "fallskärm".
Hopp i olika rockringar forsatte banan.
Så var det dags för lite samling för gruppen. Då tyckte Lydia att hon hade suttit still så läng så nu ville hon också upp och gympa.
En stolt Esther kom och visade oss sitt Bamsegympadiplom. Nu är det hög tid för mamma att börja leta efter en gymnastikgrupp i Ytterby till hösten för Esther har bestämt sig för att fortsätta med gymnastiken, vilken mamma hejar på. Pappa har till sin stora glädje hittat en "spark och lek" grupp i Ytterby centrum så han hoppas nog på att Esther skall lockas av det. Spark och lek, är mitt ord för karate som jag faktiskt har ganska svårt att förstå mig på.
På slutet fick barnen fika men Lydia var mest intresserad av att få gympa med Esther. Jag anar att ni kan se glädjen i hennes ögon när hon försökte rocka loss med ringen.

Här hemma hoppas och hoppas vi på att snart hitta en bostad. I går anmälde jag intresse till en hyreslägenhet i Ytterby. Vi har inga som helst förhoppningar att vi får den pga den enormt långa bostadskön som finns. Den var DYR så kanske kanske är det inte lika många som anmäler sig . I helgen är det allmän visning på det huset som vi tittade på när vi var nere och som vi är intresserade av.
Vi hoppas att inga andra är intresserade när de väl tittat men tyvärr tror jag inte att det blir så. Den ligger centralt med gångavstånd till mitt jobb och tåget så hoppas gör vi i alla fall.

Både Sören och jag tittar på Hemnet flera gånger per dag men nu är det länge sedan det kom något som är väldigt intressant.

I morgon är det dagis för tjejerna och jag skall fortsätta med min fotobok som måste vara klar senast den sista maj. Sedan kommer Lisbeth någon gång under dagen och det ser vi fram emot. På fredag skall vi åka med på en utflykt till Parken Zoo i Eskilstuna som öppna förskolan arrangerar. Det ser vi alla fram emot. Hoppas att solen får skina och att regnet håller sig undan.
Sören kämpar på, på sitt jobb. Han har mycket att göra då en kollega är sjukskriven och han sköter hennes jobb också.

Projektet nu hemma är att börja röja på vinen vilket vi gjort i veckan. Allt skall gås igenom och sorteras. En del skall till skroten annat till second hand och det mesta i olika märkta kartonger. Tänk vilken ordning vi kommer att få på alla saker.

Allt gott
Ulrika

1 kommentar:

kickan sa...

Vi håller tummarna här för att det ska ordna sig med boendet för er.
Klart det finns nåt!
Ja, en fördel med flytt är ju att det blir lite färre med grejer på det nya stället....ett tag i alla fall ;-)
Vi hoppas ni hinner en tripp till alla oss i Knivsta också.
Kram!