söndag 6 mars 2011

Till Lekslottet med Anton!

Under veckan som varit har Esther haft sportlov eftersom hon har gratis 15-timmarsförskola och då följer terminens lov enligt skolan. Lydia har fått gå sina timmar och har gjort det med stor glädje. Esther och jag har gått och lämnat henne tillsammans och sedan gått hem och gjort trevliga saker tillsammans. I torsdags träffade vi Anton och hans mamma Lise-Lotte.
För er som inte vet så träffades vi i dockköket på öppna förskolan hösten
 07. Lise-Lotte och jag fann varandra ganska snabbt och även våra barn. Det mötet resulterade i att vi hjälpte varandra under en termin att passa barnen så vi båda kunde jobba en del. Anton var hos mig två förmiddagar i veckan och Esther var hos Lise-Lotte och Anton två eftermiddagar i veckan. Gemensamt hade vi också öppna förskolan två förmiddagar då vi hade med oss barnen.
Sedan dess har vi träffats lite då och då och den här dagen åkte vi till Lekslottet i Tullinge. Det var så roligt att kunna göra något extra roligt tillsammans med bara Esther. Det blev en lyckad utflykt med mycket lek och skratt.

Här har Anton och Esther klättrat in i ett uppblåsbart slott med en rutschkana.

Full fart ner!


Esther hoppade och hoppade och  håret blev mer och mer elektriskt.

Det finns en väldigt brant rutschkana som är i ett rör men barnen var modiga och vågade pröva även det.
Här kommer Anton i full fart.

Även vi mammor ville pröva den långa rutschkanan, och roligt var det kan jag berätta.
Även jag tog chansen att leka lite grann och Esther uppskattade det verkligen.
Esther prövade klätterväggen och klarade det riktigt bra.

Jag är så glad att våra barn fått lära känna varandra och att jag fått lära känna hans trevliga mamma.

För två år sedan hade Esther bestämt sig för att gifta sig med Anton. Hon har verkligen bra tycke som jag gärna vill uppmuntra. Valet står ju mellan Anton och hennes andra kompis Erik. Vi får väl se vad framtiden har att utvisa när det gäller män.
Dagen innan vi åkte till lekslottet så träffade vi Anton och Lise-Lott på skridskobanan och då blev vi hembjudna till dem på fika, vilket vi gärna följde med på. Där lekte Anton och Esther först länge på hans rum. Sedan kom de ner och busade och gjorde massa rackartyg. Anton sprang omkring med en ihoprullad plastmatta som var hade snöre runt sig. Han försökte fånga Esther och vi sa flera gånger att de skulle sluta med det för att man inte får ha snöre runt halsen. De fortsatte och Lise-lotte försökte "rädda" Esther från Antons infångande. Vi föräldrar tyckte att de i denna lek bara tramsade och inte lyssnade på vad vi sa. Dagen efter när vi väntade på att de skulle komma och hämta oss med bilen så pratade jag och Esther om besöket hos Anton och jag frågade vad som var roligast hos dem. Svaret var solklart: -Mamma det var ju när Anton försökte fånga mig med den där ihoprullade mattan.
-Esther, vad var det som var så roligt med det, frågade jag som bara tyckt att de tramsade.
-Mamma, han var ju så rolig och jag skrattade så mycket då.

Ja man kan verkligen uppfatta en lek på olika sätt som barn och vuxen.
Kunde inte låta bli att kika in i mitt STORA bildarkiv på datorn och plocka fram en bild på Esther och Anton för ganska precis 3 år sedan.
Här sitter de i den gamla dubbelvagnen som jag fick ärva från Lindängens dagis. Visst är de söta tillsammans här också.

Idag har vi haft en underbar dag på isbanan tillsammans med Esthers andra pojkvän Erik och Lydias kompis Elina. Vi tog bilen bort till Turingeskolan där vi åkte lite skridskor och klättrade i snöhögar. När de tröttnat på det gick vi till lekplatsen och papporna tände grillen som visade sig var ganska svårt. Undrar just om det finns olika kvalitet även på engångsgrillar? Det tog sin lilla tid men till slut så blev det både grillad korv och grillade marshmallows.
Nu har jag just sett på Solsidan och båda tjejer sover i sina sängar.
Jag ser med spänning fram emot en ny vecka och undrar om det skall hända något på jobbfronten.

Ha en bra kväll.

Ulrika

Inga kommentarer: