lördag 12 mars 2011

4-årig dopdag och thaimiddag!

Igår hade vår Esther 4-årig dopdag. Vi var på öppna förskolan på förmiddagen och på eftermiddagen lekte båda tjejerna ute själva på altanen tillsammans med en av Esthers kompisar. Själv försökte jag förbereda så mycket som möjligt att kvällens thaimiddag. Vi hade bjudit Esther gudföräldrar men tyvärr blev de sjuka men när vi ändå var igång så bjöd vi ett annat par som tackade ja direkt.

Som sagt, jag hade fixat allt som skulle vara med i maten och wockat det. Sedan när Sören kom hem fick han blanda allt som man skall med såser och annat gott.

Här är lite av ingredienserna till Pathai som vi bjöd på.

Efter maten hann vi faktiskt prata lite "vuxenprat" vilket vi uppskattade mycket. Esther tittade lite på tv och Lydia gjorde lite allt möjligt. Sedan tog sig Per-Erik tid att pussla med barnen vilket blev MYCKET uppskattat. Så fort de var klara med ett pussel så sa Lydia " ME", vilket betyder mer, dvs en gång till.
Tålmodig som Per-Erik är så blev det många pussel. När de gått somnade Lydia helt utmattad i min famn och vi satt och och tittade på Lets Dance eftersom jag hade fått för mig att Carola skulle vara med och sjunga. Det var dock bra även om Carola inte var där. Under tiden somnade Esther i Sörens famn så det blev enkel nattning denna kväll. Själva så tittade vi på Akuellt och ser hur människor lider i Japan. Det går inte ens att tänka sig hur det skulle vara om det hände här.

Nu är Sören ute tillsammans med tjejerna och skottar fram våren på vår altan och snart skall vi åka bort till centrum på knattebio. Det är från 2 år så Lydia skall få följa med för första gången.
Allt gott

Ulrika

1 kommentar:

kickan sa...

Mums! va gott det ser ut, förstår att ni fick en god kväll på flera sätt. John åker till Indien till veckan och eftersom han inte klarar för stark/het mat så har han fått rådet att beställa "babyportion" Får se hur uppskattat det blir.
Våren gör sitt intåg, jag tog säsongens första kaffekopp på altanen i går förmiddag, påpälsad förstås men ändå.....
Kram till er/Kristina