lördag 6 december 2008

Min lilla pepparkaksbagerska!

Idag har pappa Sören jobbat hela dagen fast att de är lördag. De hade inventering på lagret och som tur är ger det bra betalt att jobba extra på helger. Eftersom båda våra bilar varit/är trasiga så behövs alla extrakoronor vi kan få denna månad. Esther och jag beslutade oss efter frukosten att åka till mormor och göra henne sällskap idag. Där bakade vi pepparkakor och det var ett uppskattat inslag hos Esther. Två specialkakor gjorde hon som pappa fick äta upp när vi kom hem på kvällen. Annars blev det rätt mycket av degen som gick rätt ner i hennes lilla mage. Mormor och jag tryckte ut både krokodiler, änglar, känguru, giraffer, hjärtan gubbar och små gummor så att vi sedan kunde fylla kakburken.
Gick tillbaka i vårt bildgalleri (som är ganska stort vid det här laget) och tittade på förra årest peppearkaksbak med Esther. Bagerskan har vuxit mycket på ett år.

Kolla in glädjen över alla kakor!!









Esther provsmakar en färdig kaka med stor förtjusning.
Esther tryckte många olika kakformar på samma deg.


Ibland så ser hon så otroligt fundersam ut vår lilla tjej. Man undrar vad som rör sig i huvudet när man ser henne så här. Här kan man dock ana att hon faktiskt är 12,5 % kines och 12,5 % thai när man ser på hennes ögon.
På hemvägen hämtade vi pappa vid jobbet som hunnit arbeta hela 10 timmar idag. När vi kom hem fick pappa smaka den specialgjorda kakorna Esther gjort till honom. Naturligvis tyckte han att de var faktastiskt goda. Sedan var det dags att öppna en lucka i Esthers adventskalender men chokladbitar i.

Igår var Esther och jag och hälsade på min gamla barndomskamrat Ann-Sofi och hennes lilla Felix som är drygt 3,5 år. Synd att vi bor så långt ifrån varandra att vi ej hinner ses så ofta för när man väl varit där en stund så lekte barnen så fantastiskt bra tillsammans. Hoppas det ej dröjer allt för länge till vi kan ses igen. Tack Ann-Sofi för en trevlig förmiddag/ lunch/fika tillsammans med er!

Inga kommentarer: