måndag 15 december 2008

Nu har vi julpyntat hemma hos oss!

Eftersom vi inte vet var vi befinner oss på självaste julafton så bestämde vi oss för att göra julklart i helgen. Medan Esther sov middag på lördagseftermiddagen så fick pappa gå upp på vinden och hämta ner granen, krubban och diverse andra saker. Snabbt satte vi ihop granen och satte i ljusen. Sedan fick pappa Sören gå upp och väcka vår lilla prinsessa som redan fått sova för länge. Han satte på Pippi på videon så att hon kunde vakna till den och så skundade han ner igen så att vi hann faktiskt klä hela granen innan Esther ropade på övervåningen att hon ville komma ner. Detta är är hon så otroligt medveten om julgran, tomte, lucia och så vidare så hennes ögon tindrade när hon tittade på granen och allt som hänger i den. Hon bara var tvungen att känna och titta på alla kulor ( pärlor som hon brukar säga) med stor förundran. Här kan ni också se Esthers nya lugglängd. Bästa att passa på när vi änligen kom iväg. Pappa försöker rätta till luggen innan håret torkar för han är ju så noga med att det skall ligga rätt ( Ha ,Ha)

Julkrubban var en annan sak vi plockade fram men då fick Esther vara med och hjälpa till. Jag har ju fått min mormors gamla krubba men vågade bara ta fram själva huset och några andra tillbehör, annars fick det duga med plastfigurer detta år eftersom Esther gärna klämmer och känner på allt. Hon är väldigt medveten efter att vi tittat på en tecknad dvd-film om Jesu födelse vem som är vem i krubban. Att plocka i och ur Jesus ur krubban hör till en favoritsysselsättning. Hon vet precis vad ängeln sa till Maria när han besökte henne och att Jesu pappa på jorden heter Josef. Efter att hon lekt med krubban brukar dock de flesta ligga ner inne i stallet men vad gör det.




I fredags kväll var Esther kopis Erik här med sin mamma och pappa och åt middag. Det blev faktiskt indisk mat denna kväll och vissa av oss svettades ordentligt när vi åt. När vi ätit efterrätten klart fick barnen och papporna gå hem till Eriks hus och leka där medan vi mammor fick fick slänga oss i varsin soffa och äta chips och ostbågar medan vi i lugn och ro tittade Mama Mia på film. Oj vilken bra idé. Konstigt att vi ej kommit på den tidigare. Kan varmt rekommenderas.
Tack våra snälla och omtänksamma pappor att vi fick denna lediga stund!
Ulrika

1 kommentar:

Anonym sa...

Gud så skönt med en egen filmkväll! :-)
Så roligt att Esther uppskattar krubban,du får nog lära mina barn lite om de riktiga jultraditionerna också!
Men den viktigaste frågan just nu - KÄNNS DET NÅT?? :-D
(hihi nu är det min tur att vara sådär jobbig o hålla på att fråga det)