måndag 15 december 2008

Premiärdopp på "Plaskis"

Esthers bästis Erik började för några veckor sedan på "Plaskis" så igår följde vi med för att se om det kunde vara en aktivitet för Esther och pappa Sören under nästa termin. Jag satt inne vid bassängen och väntade medan pappa och Esther bytte om i omklädningsrummet. Jag hade lagt ner både bikinitrosor och en baddräkt så att de själva kunde välja vad hon skulle ha på sig. När väl Sören kom ut hade han Esther under armen, naken. Hon ville inte ha på sig varken bikinitrosorna eller baddräkten. Men lite våld och mammas bestämdhet fick vi på kläder så att de kunde gå ner i bassängen. Men det var ju ett tag sedan vi var i Thailand då hon badade i bassäng sist så det blev gråt och tandagnissla när de gick ner i vattnet. Oj vad Esther kan skrika så det hörs i hela bassänglokalen. En pedagogisk badledare kom med en liten anka som Esther fick låna och då vände det och blev jätteroligt. Sen kom ju Erik och hans mamm och pappa och då blev det ju otroligt kul. Erik var en riktig baddare på att hoppa i helt själv från kanten i vattnet och brydde sig inte alls om att han kom under vattnet och blev helblöt i ansiktet. Riktigt så långt kom inte Esther men kan detta hjälpa henne att bli mindre rädd att få vatten i ansiktet när hon tvättar håret är det värt jättemycket.
Det var både sångsamling och skattdykning och hinderbana på programmet förutom fri plaskislek i vattnet. Här på bilden fick alla barn sitta uppradade och så sjöng föräldrarna -" 6 små grodor satt på en kant , en ramla i då fanns det bara 5 grodor kvar. 5 små grodor satt på en
kant, en ramla i............. ", och efter att man sagt "ramla i" så fick ett barn i taget hoppa i vattnet. Esther satt snällt och väntade på sin tur då pappa Sören gick fram och tog emot henne. Esther var 5:e grodan som fick hoppa i. Erik var ivrig och hoppade i tillsammans med den första grodan.
Här fick Esther prova ett par simglasögon och det var kul.
Modiga Erik sommade omkring heöt själv hela tiden med ringar runt armarna. Tyvärr ville Esther ej prova dem.
Här leker Esther och skvätter vatten på Eriks pappa Lasse som just nu är en verklig favorit.

Pappa Sören var lite skeptisk innan vi ringde och frågade om vi kunde få komma och provbada en gång men jag tror att han insåg hur mysigt de hade tillsammans trots att man var tvungen att betala. Är man uppvuxen i Thailand så kanske det är svårt att förstå att man måste betala för att få plaska och lära sig simma.







Detta gav mersmak för både dotter och pappa och mamma njöt av att se dem ha så roligt tillsammans även om jag höll på att flyta bort i den 34-gradiga värmen som var i hallen. Min gravida fötter svällde ännu mer än innan och såg ut som ett riktigt skämt.
Ulrika

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ulrika!
Tack för tipset! Barnbasar låter som ett bättre ställe att sälja barnkläder :-). Gud, den här loppisen vaverkligen ett skämt, haha. Men jaja, nu har jag provat på det också.

Vilka otroligt söta bilder du lagt in på Esther!
Hur e det med magen? E nya bebisen på G snart?
Ha en riktigt God JUL!
Kram Jessica (Camillas kompis)

Anonym sa...

Hallllååååååå kusin, kom uuuuuuuut nu!!!

Anonym sa...

GRATTIS grattis till er alla 3! Så härligt att hon äntligen gjort entré :-) (lite fyndig var jag allt ;-)
Hur mår ni, hur gick det, vad säger Esther??? Frågorna är många o jag hoppas att du ringer så fort du orkar!
En jättestor kram från mig o min trio