måndag 21 april 2014

Kaninungar kan rymma genom kompostgaller!

Straxt efter att tjejerna öppnat sina ögon i morse frågade de om de fick gå ut till kaninen och med tanke på det fantastiska vädret så passade de perfekt, till och med i pyjamas. Pokymon verkar trivas i sin nya bostad och hade både bajsat och kissat. För att han inte skulle kunna gräva sig ur buren så flyttade Sören och jag den till plattorna under natten,


Efter lunch insåg jag att vi behövde en hage där tjejerna kan sitta och klappa och leka med kaninen. Sagt och gjort, jag åkte till City Gross och köpte tre förpackningar med kompostgaller. Vår snälla granne hjälpte mig att få ihop dem med små runda fjädrar. Hagen uppskattades verkligen av både Pokymon och tjejerna. Han gjorde riktiga glädjeskutt och hoppade över Esthers hemmagjorda hinder.
Allt var frid och fröjd tills Pokemon stack ut sitt lilla huvud mellan gallret och på en hundradels sekund även tog sig ut på andra sidan och tyckte det kändes fantastiskt att vara en fri kanin någon minut. Nu blir det att fundera på hur vi skall göra den rymningssäker.


Esther njuter av att klappa på sin kaninunge.


Se så  tjusiga hopphinder man kan tillverka av toarullar och tjocka sugrör från IKEA. Detta och MÅNGA till tillverkade tjejerna i väntan på att kaninungen skulle komma. Det var en lång väntan från julafton till påskafton.


Nu har Pokymon fått gå in och lägga sig i sin bur som han verkar tycka om.

Allt gott

Ulrika