lördag 13 augusti 2011

Hus med dyr drift kan har bättre ventilation!

Oj vad dagarna går fort. Nu har vi varit västkustbor i en hel månad.
I tisdags hämtade jag min syster Annika vid Landvetter ( höll på att skriva Midlanda). Hon stannade till torsdagen då jag körde henne tillbaka till flygplatsen. Det var verkligen uppskattat här hemma att hon kom. Vi hann både prata, leka med tjejerna, njuta av havsluften vid klipporna, (tyvärr var det inte badvarmt) och titta på hus. Tusen tack Annika att du tog dig tid och kom till oss.


Ett av husen som vi tittade på i maj blev aldrig sålt och ligger nu ute igen. De har sänkt objektet med några 100 000 tusen kronor så vi undrar vad det är för fel på huset. Alla andra hus här i Ytterby verkar ju gå upp minst några 100 000 tusen. Vi hade skippat det huset men nu funderar vi igen och var och tittade på det. Det behövs renoveras men det ligger väldigt nära både mitt jobb, dagis och tågstationen. Nästa helg är det visning på minst tre intressanta objekt så vi avvaktar till dess. Det huset är i alla fall bara 123 kvm och vi hade som önskan att det vi skall köpa skulle vara lite större när vi ändå byter. Ett annat hus som är till salu som är på 165 kvm har c:a 10 000 kr mindre i driftskostnad vilket jag tycker är så konstigt. Visst beror det på byggår men 10 000 kr mer för ett hus som är40 kvm mindre? Det kostar i och för sig i utgångspris nu 1,3 miljoner mindre men ändå. När jag frågade mäklaren varför det mindre billigare huset kunde kosta så mycket mer fick jag ett minst sagt spännande svar. Mäklare måste vara experter på att vända det negativa till något positivt. Han sa att  huset med den dyra driften säkert hade mycket bättre ventilation och bättre inomhusluft än de stora och då drar det ju mer energi att värma upp. Det kan vara  dålig ventilation på det stora huset som har så låg driftskostnad. Wow, tänkte jag. Då skall man alltså vara glad när man hittar ett hus med jättehöga driftskostnader. Håller ni med mäklaren? Camilla, vad säger du?

I måndags åkte farmor och farfar hem efter sitt första besök hos oss när på västkusten. Det var roligt att träffa dem igen efter att de kommit hem från sin senaste thailandsresa. Undrar just när vår nästa blir?
Vi får nog jobba ett tag men planer har vi. Det känns bra att ha något att spara och längta till. Blir det det billigare huset har vi säker möjlighet med flera resor dit jämfört med ett dyrare hus. Man måste verkligen prioritera ofta i livet.

Våran Sören han kan göra två saker samtidigt om det är något som intresserar honom. Förra veckan kom han hem med en påse som innehöll 3 pocketböcker. Det resulterar nu i att varje stund som han kan få läser han. Att steka finskpinnar samtidigt som han läser går som ni ser VÄLDIGT BRA. När jag försöker få honom att tex göra dricka medan han steker något så behöver han koncentrera sig på att steka. Att läsa är tydligen något helt annat. Han kom just in i rummet och hämtade bok nummer 2.

Utanför vårt hus finns MYCKET plommon på träden, och de är så vackra. Tyvärr verkar det vara enbart jag i familjen som gillar dem men jag skall plocka och njuta. Att göra marmelad av dem känns just nu som överkurs.
I eftermiddags åkte vi till gamla Kungälv och promenerade mellan de mysiga gamla små husen. Sedan blev det lite lek i en park som vi hittade. På hemvägen försökte vi leta efter några tomter som kommunen skall sälja, men vi hittade dem inte. Snart är det pyjamas på och kanske blir det en vagnspromenad eftersom båda tjejerna somnar betydligt snabbare då. Dessutom tycker de att det är mysigt att somna så. Det är nog sista året som man kan klämma ner Esther i en vagn så vi passar på när vädret tillåter.

Allt gott

Ulrika

Inga kommentarer: