söndag 4 april 2010

Glad påsk!

Kristus är uppstånden, ja Han är sannerlig uppstånden.
Glad påsk alla vänner. Jag har lite svårt för folk som säger: Glad påsk, på långfredagen, men idag är det verkligen Glad Påsk. Jesus har besegrat döden och vunnit en evig seger för dem som tror på Honom. Han gjorde det möjligt för oss att få en kontakt med Gud. Han öppnade vägen för oss till himlen, som en av Esthers barnböcker om påsken beskriver det. För att på ett pedagogiskt och konkret sätt försöka förklara detta för barnen har vi skapat ett påskbord här hemma. Esther och jag sådde gräs och vi har vattnat och vattnat innan de första gräsfröna grodde och började växa. Sedan var Esther ute och plockade stenar som skulle ligga framför graven, som vi använde en lerkruka till. På kullen satte vi ner ett kors av palmblad som jag fick på palmsöndagen i kyrkan. Idag, till frukost flyttade vi undan stenarna och tände ett ljus inne i graven. Efter frukosten åkte vi till en fullsatt kyrka och firade Jesus uppståndelse.


Hela påskhelgen har vi haft besök av enfamilj från Timrå. Det var verkligen jätteroligt att de kom och Esther har lekt och lekt med deras son och vi har haft trevligt vuxensällskap när barnen somnat på kvällarna. Ja trevligt sällskap har vi naturligtvis haft även när barnen var vakna och då har vi tillsammans hittat på olika saker. En dag var vi på Torekällberget och tittade på djuren. Oj vad även Lydia uppskattade detta nu tillskillnad mot förra året då hon bara satt i sin vagn och tittade. Igår var vi för första gången med barnen på badhuset. Lydia var tillen början väldigt avvaktande och tyckte det var otäckt , fast att vi fick komma in i varmvattenbassängen med 34-gradigt vatten. Esther trivdes direkt i vattnet och sommade omkring med sin badring. Precis när jag beslutat mig för att gå upp med en ledsen Lydia kom hon på att det var ganska härligt så då satt hon så glad i sin simring och guppade omkring. Efter stoj och lek i vattnet tog vi en mat och fikapaus och Esther satt och myste i pappas knä.


De har en liten liten avdelning för små barn med några vattenkanor som Esther verkligen trivdes i. Oj vad hon åkte och lekte här.



Hit får vi nog åka tillbaka och njuta av bad och lek.


Även Lydia myste och satt i sin badrock som äntligen kom till användning. När vi var klara och hade duschat var hon JÄTTETRÖTT och somnade som en stock i bilen.


Denna helg har vi verkligen kunnat njuta av våren, solen och värmen. Dock ingen värmebölja men till skillnad från vädret som varit denna vinter har det varit varmt denna helg. Snön har verkligen smält i rekordfart.



För att göra er som är hungriga nu ännu hungrigare kan jag berätta vad vi åt till påskmiddag igår. Det blev helstekt oxfile med en röra bestående av fetaost, olika gröna kryddor, vitlök och lite olja instoppad i köttet. Runt allt lindade vi bacon.


Till detta serverade vi klyftpotatis med vitlök och havssalt,



och en grönsallad.


Jag är väldigt glad och tacksam för dessa dagar då jag känt att vi verkligen fått umgås som familj tillsammans med en annan familj som vi tycker myckte om.
Får se vad måndagen vill erbjuda innan allt rullar på som vanligt igen på tisdag.

Ulrika

Inga kommentarer: