måndag 5 augusti 2013

Lådbilslandet i Nykvarn!

Just nu befinner vi oss på andra sidan landet på den östra kusten. Det känns väldigt gott att få träffa gamla goda vänner och min kära mor som vi för två år sedan flyttade 50 mil ifrån.
 
Idag har vi för första gången besökt Lådbilslandet. Även fast vi bott typ 5 km därifrån så kom vi aldrig för oss att åka dit. Det gjorde vi dock idag och det blev en väldigt fin och innehållsrik dag. För er som inte vet vad det är har jag försökt dokumentera dagen med fotografier för att ni ska förstå.
Man betalar hemska 300 kr per barn och då ingår 5 åkkuponger för lådbilarna och lite andra saker. Karusellen kan man åka hur många gånger som helst och det gjorde verkligen tjejerna. 
 

Även detta lilla tåg kunde man åka fritt antal gånger. Barnet i loket körde med en spak och såg till när de skulle åka och stanna, vilket speciellt Lydia tyckte var jätteroligt.

Sen hade de också byggt som en liten flod som gick i en bana. På den kunde man åka flotte. Ja åka och åka, man fick staka sig fram med två långa stavar.

På en stor grusplan kunde barnen också köra små traktorer.

Hoppborg fanns det också

Ibland måste man också få vila och reflektera över tillvaron.

Precis innan för ingången ligger denna enormt fina körbana där det finna massor med olika lådbilar som barnen får köra omkring med på vägar. Det var långtradare, polisbilar, brandbilar, vanliga små bilar  mm och alla drivs med gräsklippemotorer som de sätter igång genom att dra i ett snöre under motorhuven.

 Lydia var mäkta stolt där hon körde omkring med ett stort släp. Tur hon hade övat innan hemma med sin egen bil.

Här far tjejerna runt på små motorcyklar, även dem med gräsklippemotorer.

Detta stora rör ingår i en hinderbana som finns på en annan del av området.

Även mormor Ingrid var med oss denna fina sommardag.


Här ett litet fotoexperiment. Först en bild tagen utan blixt.

Sedan en tagen med blixt.

Här fick man svaja sig mellan lianerna.
  Efter balansgång på stockar, svingande mellan ringar och annat spännande så avslutades hinderbanan med denna lilla åktur.

En stor fin lekplats fanns också.

Ikväll när jag nattade tjejerna frågade jag dem vad som varit roligast idag. Båda svarande i kör: att åka karusell MÅNGA gånger

 Hoppborgen var enormt stor.


Så blev det dags att köra lådbil igen.


Mamma o Esther.

När vi hade parkerat träffade vi några som just varit på lådbilslandet och var på väg hem. De gav oss sin biljett de hade kvar så tjejernas sista åk fick de göra tillsammans i en brandbil och Lydia fick sitta vid ratten.

Här har de stannat så Esther kunde gå ur och tanka.

Innan vi gick hem fick tjejerna hämta ut sina körkort.

Ännu en underbar sommardag är slut, tjejerna sover gott sedan länge och Sören och jag gläds över hur bra vi har det. Imorgon väntar nya möten med vänner jag inte träffat på länge och det ser jag verkligen fram emot. Men först ska Sören få lite egentid då han ska vandra runt i Stockholm. Tjejerna och jag åker till mormor i Årsta innan vi far vidare mot Nynäshamn.

Allt gott
Ulrika