lördag 27 juli 2013

Barnmöte med Youngsters!

Under vecka 30 har vi varit med på OAS-mötet som varit i Kungälv. Barnen har varit med på Barn-OAS som numera heter Youngsters. När Esther låg i magen gick jag på några barnmöten bara för att jag tycker de är så duktiga. Det här året kunde hon för första gången gå helt själv på kvällsmötena, vilket hon verkligen har uppskattat. På förmiddagarna har de haft barngrupper för olika åldrar då de fått undervisning, sjungit, lyssnat till olika inbjudna gäster, hoppat i hoppborgarna, spelat minigolf, pysslat, åkt små bilar, kört radiostyrda bilar och fått popcorn från deras egen popcornvagn/maskin. Ja som ni kan gissa så har det varit fantastiska dagar.
 
Här några bilder på Lennart med den röda gitarren och hans "dansbrudar" med band. Lennart har en fantastisk gåva att dela med sig av evangeliet genom rocklåtar som de spelar för barnen.
 

Till många av låtarna finns också danser som " dansbrudarna lär ut"


 
Här ber Lennart för alla barnen som står nedanför scenen.

 
 
 De två sista bilderna är från lokalen, en teater där barnmötena var på kvällarna. Först är det rock´n roll, rökmaskiner och dans. Sedan kan barnen välja på att gå till olika stationer i rummet. Antingen kan man gå till "Stilla rummet" där man får sitta tyst och samtala med Jesus. Där hänger fina tyger i taget och så är det små lampor och fina tavlor och texter på väggarna. Sedan kan man skriva egna böner och lägga i bönelådan ( se nedan), man kan få personlig förbön, man kan skriva sitt namn i Guds hjärta eller så kan man välja att sitta kvar. Idag var jag med på barnens möte och det var fantastiskt att se rörelsen i rummet.
 
Här ner de för alla lappar  med böner som barnen skrivit och lagt ner i lådan.
 

Sen blir det lite mer full fart på Lennart och de andra i gänget.


Jag kan berätta att barnen somnar som stockar efter en hel dag som slutar med detta barnmöte.

Det som gör att jag uppskattar Barn-OAS är att de verkligen tar barnens tro på allvar.
Tack för idag. Imorgon väntar en stor festhögmässa där jag skall få vara med och hjälpa till att dela ut nattvarden till några tusen människor.

Ulrika