söndag 2 september 2012

Bamse och Nicke Nyfiken var på stan!

Igår var det olika jippo här i Kungälv. Först träffade vi Bames som promenerade på torget. Lydia blev lite avvaktande och vågade inte gå fram själv men tillsammans med pappa gick det bra.
 
 


När vi vandrade vidare kom även Nicke Nyfiken och Esther var inte den som var sen att ta honom i handen och promenera runt.

På Nytorget har en veterinärsklinik just öppnat. I tidningen hade de gjort reklam för den och att alla barn fick ta med sig ett gosedjur som veterinären lovade att undersöka. Esther som har en liten kanin som brutit benet, tog med den.Här förklarar pappa vad som hade den lilla kaninen.


Här bli kaninen undersökt av veterinären.
 

Tänk så bra det blev. Kaninen fick ett grönt bandage på sitt brutna ben och Etsher fick en klubba.


På nästa torg hände det mer spännande saker. Först åkte barnen karusell och sedan fick de välja på hoppborg eller denna enormt stora uppblåsbara rutschkana. Esther valde hoppborgen och Lydia denna stora rutschkana. Både Sören och jag var lite tveksamma till Lydias val och i alla fall jag oroade mig lite hur hon skulle komma ner om hon skulle ångra sig när hon väl var uppe, men icke.


Full fart ner och så upp och ner igen 8 gånger.
 

En MYCKET NÖJD Lydia efter 8 åk i kanan.
 
 
Ännu mer nöjd blev Lydia när hon fick klättra upp i den stora brandbilen.


Två nöjda systrar efter en mycket trevlig förmiddag på stan.


Väl hemma igen ville Lydia måla vid sitt stafli som är en väldigt populär sysselsättning hemma hos oss just nu.


Idag är det söndag och pappa och mamma har nog fått i sig lite små elaka baciller som Lydia dragit med sig från förskolan. Pappa vabbade i torsdags och mamma i fredags med Lydia som är förkyld. Kanske blir det mamma och papaps tur nu? HOppas dock att det går över till imorgon för då blir det full fart på jobbet med alla nya skolbarn vi skall hämta till vår eftermiddagsverksamhet.

Ha en bra söndag!