fredag 7 januari 2011

Lydia, mammas modell för några minuter!

Idag har vi haft en bra dag , hela vår familj. Lydia kom till oss någon gång under natten. Klockan 04 hade jag inte många centimeter kvar att ligga på eftersom Lydia är specialist att preja ut mig ur min egen säng. Då tröttnade jag och tog mina kuddar och gick in och lade mig i Lydias säng. När jag vaknade var det ljust så jag anade att klockan säkert var 7:30. Straxt därefter kommer Sören in och berättar att klockan är 8:20. Då hör jag samtidigt Lydia prata inne i sovrummet. Esther sover så vi får väcka henne vid 8:30. Jag tror det var andra gången sedan jag var gravid första gången som jag sovit till 8:20 och det var helt underbart.

På förmiddagen åkte vi till Ica Maxi och handlade och gjorde det till en familjeutflykt som faktiskt blev ganska lyckad. Jag hittade mycket på extrapris (mat alltså) och när vi betalat tog vi en "kokt korvlunch" med festis vid utgången. Perfekt att ha lunchen avklarad när man kommer hem. Måste tillägga att det blev kalops med kokt potatis och rödbetor till middag så ni inte tror att barnen bara lever på skräpmat.

På eftermiddagen hade Esther en kompis här och Lydia och jag gick ut till Linda och hennes barn som var ute.

På kvällen har jag kämpat med min fotobok jag håller på att göra på nätet. Jag köpte några presentkort från ett företag för 99 kr st och så är de värda 299 när man sedan skall betala sin fotobok. Dessa måste vara klara innan mars så jag har en anings bråttom eftersom de skall bli 3 böcker och det tar ganska mycket tid att göra var och en. Tyvärr har de en väldigt ointelligent funktion när man skall beskära och redigera bilderna så jag trodde ett tag att allt gått förlorat. Jag har pratat med deras kundtjänst över en timme och det slutade med att Sören idag fick ringa och försöka förstå hur vi skall göra för att kunna spara det jag redan gjort på boken. De erkände att det inte var något bra system så jag hoppas verkligen att de gör om det till nästa gång, om jag nu väljer detta företag igen.

Nu sover tjejerna och jag skall fortsätta jobba på.

Innan dess tänkte jag visa några bilder jag tog igår på Lydia när hon fick vara min modell för några minuter.

Lydia 2 år i vår trapp.


                                                  Esther i samma klänning och trapp på sin 2-årsdag.
                              
                                    Här började Lydia vika upp klänningen och spana in sina ben.
                                                    Sedan skulle hon leta efter sin lilla mage.
 Innan jag hade hunnit ta några bilder i denna klänning tyckte Lydia att det var dags att gå därifrån. Tycker bilden blev ganska söt ändå.
 Lydias hår växer så det knakar och nu kan man börja göra små frisyrer och hårspännen och snoddar får faktiskt sitta kvar ganska länge.

                         Här tyckte Esther att Lydia skulle ha med hennes hund Tina på bilden.
                                                             Mammas lilla prinsessdocka.

och gullunge.
 
Nya ord kommer varje dag och de som ofta används just nu är: hoppa, smör, läs, arg, hjärta, tut-tut
äta, bäbä. Idag när vi låg i sängen och hade läst saga så ropar hon högt: - SMÖÖÖÖR vilket hon naturligtvis inte får. Då försöker jag lugnt förklara att smör får hon ta på sin smörgås i morgon när vi skall äta frukost.
Då här man henne ropa ännu högre. SSSMMMMÖÖÖÖRRRRR mamma.
Till slut tröttnar hon och börjar lyssna på mina egna godnattsånger jag brukar sjunga för tjejerna.

Jag avslutar med några bilder från när vi var ute igår kväll.

Esther poserar ute i snön.
 Pappa Sören med sin stora dotter.
Efter lunchen brukar Esther få titta på en film medan Lydia vilar och om Sören är hemma hittar jag dem ofta tillsammans ihopgosade i soffan tittandes på en film. När jag pratade med Sören så berättade han att när han som ungkar drömde om familj så var detta en sak han längtade efter. Att få sitta med sin dotter och mysa och se en film. Då kände jag en enorm glädje att se dem tillsammans titta på Tarzan, som just nu är högst upp  på Esthers tio i topplista.

 Nu är det dags att inta sängen för att orka med en morgondag. Då har Sören lovat tjejerna att han skall bygga en igloo till dem.

Ulrika

2 kommentarer:

kickan sa...

Gulliga små prinsessor ni har ;-)

Kram/Kristina

jessica sa...

otroligt söta kort på era fina tjejer!!!!!!!