tisdag 28 september 2010

Vi tar tiden som en gåva!

Så var det tisdag förmiddag och båda barnen är på dagis. Nu har de varit lediga i 4 dagar och vi har njutit av att vara lediga tillsammans hela familjen. Vi tar verkligen vara på denna "hemmafamiljetid" på olika sätt. Hur många gånger har man möjlighet att få gå hand i hand till dagis och hämta barnen tillsammans utan stress och sedan gå ut i skogen och titta på svampar och äta mellanmål på en stubbe? Hittills tar vi emot denna tid som en gåva men hoppas naturligtvis att vi snart skall hitta jobb som känns meningsfulla.

Jag har mått ganska dåligt några dagar nu och då har det också känts så fantastiskt att Sören varit hemma och kunnat ta hand om tjejerna lite mer så jag har kunnat få gå ifrån och vila.

Igår kväll när vi gick och lade oss tittade vi på tre avsnitt av Solsidan som jag fått låna av min svägerska. Oj vad man får skratta när man tittar på denna serie för man känner igen sig i så mycket även om det ofta är överdrivet i serien.

Mellis ute i skogen en solig eftermiddag.

Kurragömma är fortfarande Lydias favoritlek och hon tycker det är lika roligt varje gång hon har gömt sig och tittar fram.

Igår efter middagen satte vi oss och skrev inbjudningskort till Esthers 4-årskalas. Sedan klädde vi på oss, tog fram motorcykeln och gled fram i området och delade ut korten till Esthers inbjudna vänner. Det var kallt och blåsigt och hann bli mörkt men en trevlig kvällsfamiljeaktivitet och tjejerna var trötta när vi kom hem, kanske det bästa av allt.

Jag antar att ni kan gissa vem som uppskattar denna MC mest! Rätt, Lydia är verkligen en fantastisk motorcykelförare. Om man råkar nämna ordet motorcykel står hon vid dörren och skall ut och åka.

                                            Pappa med sina tjejer, min älskade familj.

Hälsningar Ulrika

2 kommentarer:

Elaine sa...

Glädje är den bästa medicinen oavsett om det är glädje över att man får ha sin underbara familj i sin närhet eller om det är bubblande skratt över roliga solsidan!
KRAM på dig

kickan sa...

Vilka härliga stunder ni har! Låter så fantastiskt!
Helt rätt att ni tar vara på dagarna tillsammans, snart nog är det tidiga mornar, jobb, förskola och vintermörker.
Som min dotter Anneli skriver i sin blogg:
"Livet går i direktsändning, så lev i nuet"
Allt gott önskar vi er!
Kram från John och Kristina