fredag 11 december 2009

Lucia och bad!

Vill börja med att berätta en höjdare från igår. För några veckor sedan läste jag om Jenny Berggrens ( hon i Ace of Bace) bok i den bokklubben som jag är med i. Jag uppfattade att det var månadens bok i den grenen jag är med i så jag avbokade inte någon bok. Igår kom ett gårt paket från bokklubben och jag gladde mig att kunna få börja läsa boken på kvällen. När lugnet hade lagt sig här hemma hämtade jag paketet, satte mig i soffan och öppnad. Till min stora förvåning och besvikelse ligger det en helt annan bok i paketet än vad jag förväntat mig, nämligen ” Det bästa från syföreningarnas värld ”. Jag ropade på Sören som kom och fick sig ett regält gapskratt. Hur jag än har funderat så kan jag inte komma på en enda människa som jag känner som ens skulle vilja ha den boken av mig i julklapp.

Idag var det avslutning på öppna förskolan. De hade ett litet luciståg i samband med en minigudstjänst i Nykvarnskyrkan och sedan blev det glögg, saft, lussebulle, pepparkakor och risgrynsgröt. Allt avslutades med fiskdamm. Detta ville jag inte missa så snälla pappa Sören jobbade längre i veckan och började 30 minuter tidigare i morse så att han kunde ta en längre lunchrast och komma hem och vara med Esther medan jag och Lydia åkte bort till kyrkan. Tyckte att Lydia också skulle få bilder i sitt album när hon är lucia som ettåring. Hon var helt med på att ta på kläderna och den mjuka luciakronan i tyg men hon ville absolut INTE sitta med de andra barnen inne i kyrkan. Hon var verkligen som ett klister på mig så det blev tyvärr inga bilder med Lydia och de andra barnen. Som ni ser på bilden så började denna ”tillställning” inte med så stor glädje. Mungiporna gick verkligen neråt.



När vi väl skulle gå hem så hade hon mjuknat lite så jag kunde ta några bilder med en lycklig Lydia.





Mina älsklingar i eftermiddags.



På kvällen lekte Lydia med dockspisen. Oj vad hon har förändrats de sista veckorna. Hon är så otroligt med och sitter med sina kastruller och rör med en visp och stoppar leksaksskeden i munnen och smackar så gulligt. Hon har också börjat visa ett otroligt humör och säger verkligen ifrån till Esther om hon försöker ta något som hon leker med.





På eftermiddgane blev vi bjudna till en dagiskompis till Esther som också är hemma och har vattkoppor. 10 av 17 på hennes avdelning är hemma och missade förskolans luciafirande idag. Det var i alla fall jätte trevligt att träffa andra människor och få prata lite. Esther trivdes som fisken i vattnet när hon fick leka med Sofia och alla hennes saker. Naturligvis fastnade hon för ett dockhus med massa figurer. Hoppas hon blir glad för dockskåpet hon skall få i julklapp.

När tjejerna somnat skulle vi äntligen ta oss tid att mysa i badet tillsammans, Sören och jag. Efter alla salta pommes vi åt till maten så kändes törsten rejält så vi tog med lite julmust och tände några ljus samtidigt som karet fylldes med både vatten och skum, riktigt mysigt. Helt plötsligt börjat det tjuta rejält, en av de nya brandvarnarna som Sören satt upp börjar tjuta. Upp som en pil försökte jag få tyst på den för att barnen inte skulle bli vättskrämda. Esther fortsatte sova med Lydia tittade med stora ögon när jag sprang in till henne efter att jag fått tyst på brandvarnaren. När jag väl fått henne att somna om så fick vi en kvart i badet tillsammans innan Lydia vaknade och började skrika som en siren. Med alla bubblor på kroppen reste jag mig snabbt och virade in mig i en handduk innan jag sprang in och lyfte upp Lydia på axeln. När hon äntligen somnat så orkade jag faktiskt inte blöta ner mig igen, men det var mysigt så länge det varade. Hoppas vi får fler tillfällen att bada och då länge än en kvart.

1 kommentar:

Mina älsklingsskruttisar sa...

Hej Ulrika

Alltid lika roligt att läsa din blogg!

Hoppas att barnen hinner krya på sig till julen!

Trevlig vecka hälsar Elsa :)

PS. Lite vattkoppsinfo: man kan smitta några dagar före det att utslagen kommer, så Lydia kan vara bärare av vattkoppsviruset även om hon inte insjuknat ännu. Det brukar ta 1-3v innan syskonet ev insjuknar, dvs så lång är inkubationstiden. DS