måndag 7 december 2009

Halsfluss och vattkoppor!

Ja nu var det länge sedan jag uppdaterade sidan här. Får skylla på trötthet och att tjejerna och hemmet tar all vår tid. Esther har varit lite skruttig i veckan men i lördags blev hon riktigt sjuk. På lördagsförmiddagen var Esther och syssling Edward med pappa Sören på bio och såg spöket Laban. Sedan blev vi bjudna på lunch hos Edwards familj och Esther lekte på och stojade med sina sysslingar hon gillar så mycket. När vi kom hem skulle jag städa på vår övervåning och Sören var nere och lekte med tjejerna. Esther lät gnälligar och gnälligare och ropade på mig. Jag tyckte att hon kunde nöja sig med pappa där nere men till slut gick jag ner för att blåsa på bebet där hon hade gjort sig i alla. När jag tog i henne kände jag att hon var VÄLDIGT varm. När jag tog tempen visade den på 41,3 så det klart att hon gnällt.
Stackars liten, hon var verkligen ynklig. Fick i henne en supp och sedan somnade hon helt utmattad i mitt knä. Efter 45 min hade vi fått ner tempen till 40 så då ringde jag vårdguiden. De sa att vi måste åka in direkt om hon haft så hög feber. Efter snabb logestikplanering ringde vi Esthers gudmor Anna som var så snäll och följde med oss in till sjukhuset. Det kändes lite osäkert att köra själv om Esther skulle få feberkramp pga aden höga febern. Pappa Sören fick vara hemma med Lydia. Väl inne hos doktorn konstaterades halsfluss. Hem igen och försöka få i Esther den första dosen pencilin vid fick med oss. Att få¨Esther att ta läkemedel är inte lätt. Även om den smakar gott kan hon ha bestämt sig för att inte gapa och då skriker hon så hon kräks redan innna vi försökt få i medicinen. I går var febern åter över 41 men efter lite några milliliter ipren så vill hon åter hoppa i soffan. Helt otroligt hur det fungerar för små barn. Ena sekunden helt utslagen i mitt knä och andra sekunden tjatar hon om att få spela dataspel. I morse konstaterade vi att de små prickarna hon fått antagligen är vattkoppor. Så nu har vi tagit två sjukdomar samtidigt. Får se om Lydia och andra vi träffat blir sjuka lagom till jul?
Just ni tittar barnen på Nicke Nyfiken på tv. I eftermiddag skall jag till tandläkaren och laga ett hål och sedan hem en timme innan jag själv ska till doktorn. Hoppas verkligen att han kan hjälpa mig på något sätt med min värk och trötthet. ( Ja jag är mer trött än den trötthet som barnen ger mig). Nu har vårdcentralen precis ringt så jag har bett att de skall skriva ut tavegyl till Esther för klådan som kopporna ger. Nu skall jag ta hand om mina barn.

p.s Välkomna ni som vill få vattkoppor lagom till jul!

Ulrika

1 kommentar:

Kristina sa...

Ja, dessa barnsjukdomar....
Lagom till jul och allting, men alla barn ska ju gå igenom det där så det är bara att gilla läget Esther ;-)