söndag 31 augusti 2014

Äntligen har vi varit på Astrid Lindgrens Värld!

Äntligen har vi varit på Astrid Lindgrens Värld!

Tredje gången gilt. Vi har vi två andra tillfällen för flera år sedan bokat och varit på väg till ALV men pga hög feber hos barnen så kom vi aldrig iväg. Nu äntligen fick vi förmånen att se detta fantastiska ställe. Fritids var stängt en måndag för några veckor sedan och jag hade hittat ett erbjudande med IKEA som vi nappade på. Inträde för två dagar och övernattning i en liten campingstuga blev det för oss. Sören fick inte missa sina första lektioner i ett ämne som jag nu i skrivande stund inte minns vad det var, så han kunde tyvärr inte åka med och uppleva detta. Men istället åkte vår ganska nya vän Anna med oss och det blev mycket uppskattat av hela familjen Algesund.


En av Lydias favoriter var nog Pippi Långstrump. Här fick hon kliva upp på Herr Nilsson och sitta p hans rygg.


Esther i Pippis träd.

Barnen i Bullerbyn!
 

Mattisborgen!
 

Ronja, Lois , Mattis, Skalle-Pär och några andra rövare.


Sedan kunde man gå i små mysiga städer och om ni tittar på personens ben som sitter i soffan till höger så får ni som inte varit där en liten förståelse för hur små husen var.



Esther, Lydia och Anna kikar in i en liten handelsbod!



Här var det teater med Madicken och Elisabeth!


Sedan gick vi och tittade på Karlsson på taket.


Två olika föreställningar med Ronja hann vi med. Här var det fight mellan Mattisrövarna och Borkarövarna. På denna totalt fullsatta föreställning försvann Esther och jag hann bli en gnutta orolig. Anna och jag turades om att gå och leta efter henne utan resultat men när det var slut så kom hon så lyckligt gående och berättade att hon klättrat ner så hon kunde sitta längst fram och se bäst av alla.


Så blev det en av mina favoriter. Madicken är på utflykt på vedbodtaket.


och här skall hon prova om man kan flyga med ett paraply. Som ni redan känner till vet ni att hon fick hjärnskakning.  Lycka blev mycket bekymrad och undrade om hon blev sjuk på riktigt.


Så gick vi in i Nils Karlsson Pysslings hus. Här var vi alla pyttesmå.


Detta är en av mina favoritbilder från Astrid Lindgrens värld.


Ida, eller är det Lydia som är upphissad i flaggstången av storebror Emil?


Emil hos doktorn i Mariannelund!


Emil hissar upp lillasyster i flaggstången!




Andra dagen fick Lydia äntligen se föreställningen med Pippi på cirkus,


Mamma och Lydia . Foto: Esther



Så hade de två sommardagarna gått och vi packade in all vår packning och oss själva och åkte glada glade hem från detta fantastiska ställe. Tack Anna för att du ville dela dessa dagar med oss.
Vi tycker väldigt mycket om Dig.
KRAM från tjejerna Algesund