söndag 16 oktober 2011

Grattis på 5-årsdagen Esther!

Idag är det hela 5 år sedan vår lilla Esther kom till oss. Hon var otroligt efterlängtad eftersom både Sören och jag längtat efter barn LÄNGE. Hon har verkligen berikat vårt liv med sin närvaro. Nu är hon 5 år och reflekterar ofta över livet. Hon har flyttat 50 mil bort från sitt trygga Sandtorp och håller för fullt på att lära känna nya vänner här på västsidan. Även vi föräldrar saknar faktiskt hennes gamla vänner och deras föräldrar i Nykvarn. Som tur är har vi redan fått chansen att lära känna nya trevliga vänner här i Kungälv/Ytterby. 

 Igår hade vi barnkalas med 8 barn och föräldrar och Esther var mycket nöjd efteråt, och det känns skönt i mitt hjärta. Hon hade önskat en godistårta och det fick hon. Här blåser hon ut ljusen på tårtan.
 Tre av barnen nya vänner, Sammy, Leon och Emeline. Även Lydia är jätteglad att ha fått lära känna dessa gulliga busungar. Att de sedan har väldigt trevliga föräldrar gör inte saken sämre.
 Från vänster ser ni Maja, Klara och Tuva som är döttrar till en av Sörens ungdomsvänner från Norrköping.
När vi hade flyttat hit i somras kändes det väldigt skönt att vi kände åtminstone en barnfamilj i Göteborgsområdet och tjejerna verkar tycka det är skoj att ses och leka. Esther fick själv välja om hon ville bjuda alla 5-åringar på sin avdelning eller våra vänners barn och svaret blev direkt våra vänners barn.
Som ni alla vet bor vi lite avsides från Kungälv/Ytterby som som tur är finns en barnfamilj nära oss, Markus och Nellie, de sitter till höger på bilen. Någon vecka efter att vi flyttat in promenerade vi upp till dem och presenterade oss och sedan dess har vi setts och barnen leker då och då.
 Naturligtvis blev det lite lekar på kalaset eftersom Esther har en mamma som är pedagog. Här leker vi russinleken.
Sedan  blev det paketöppning. Jag brukar försöka få tjejerna att samla alla kalaskompisar innan de öppnar paketen så att alla kan se vad de får och man får en chans att säga tack till den som gett paketet.
 Efter paketöppningen blev det dags att klä på sig och gå ut till baksidan. Där berättade Sören att de skulle gå på en skattjakt. 10 olika meddelanden fanns gömda på diverse ställen som till slut ledde till skatten.
 Flera av de större barnen kunde hjälpa till att läsa ledtrådarna.
 Samling på hökärran.
 Nellie och Esther i höstsolens sken.
 Lillasyster Lydia ville naturligtvis också vara med och önskade flera gånger att det skulle ha varit hon som fyllde år och fick presenter.
 En av ledtrådarna satt fast med en klänypa på torksnurran.
 När skatten väl var funnen grillade vi korv på altanen.

 Sören tillsammans med våra nya vänner Harry och Elisabeth.
 Lydia visade stolt upp sin elmotorcykel som Sammy snabbt nappade på att få köra. Lydia nöjde sig snällt med att få sitta bakom Samma och åka med honom.
 Detta är första födelsedagen då vi kunnat flagga för Esther.

Idag blev det firande kring frukostbordet i morse då Esther fick öppna presenter från Sören och mig, mormor, farmor och farfar som nu är här med oss. Vid 10-tiden åkte jag och min mamma och och svärföräldrar till Kungälvs kyrka där jag medverkade. Sedan blev det en husvisning och så åkte vi och tittade på tomterna där vi eventuellt har möjlighet att få köpa en. Nu är det kvällsfilm som gäller och sedan skall födelsedagsbarnet får sova gott i sin säng.

Allt gott

2 kommentarer:

kickan sa...

Här kommer ett GRATTIS till dig, Esther!
Tänk att du redan är fem år!
Jag läste på mammas blogg att du hade en toppenkul dag med massor av kompisar och roliga upptåg.
Kramar från mig/Kristina

Anonym sa...

Grattiskramar till Dig lilla Esther!
Vi saknar Dig och dina härliga frågor och kommentarer. Det ser ut som om Du har haft en super härlig dag med dina " nya" kompisar. Krama även lydia från oss.

Mvh. fam. Helmnäs från Sandtorp :-)