söndag 23 maj 2010

Det skall börjas i tid!

Det är söndagskväll och ännu en vecka har passerat. Vi har haft många fina varma sommardagar och det är svårt att tänka sig att det inte var allt för länge sedan det fanns stora snöhögar utanför huset som vi inte trodde skulle försvinna förrän till midsommar.

Lydia snart 1,5 år har full koll på hur man använder en dator. Esther gillar att spela datorspel så en dag när hon var hemma fick hon sitta bredvid pappa som jobbade och spela Fem myror är fler än fyra elefanterspelet. När hon lämnade datorn var Lydia snabb att försöka prova. Tänk att hon redan vet hur man skall göra.




I tisdags hade vi utflykt med öppna förskolan till Stjärnholms stiftsgård där stiftet anordnat en barndag för alla barngrupper. Vår församling hade hyrt en buss som körde oss dit. Vi fick en fin dag med sol och lagom värme. Till Esthers stora glädje fanns många av hennes vänner med på denna utflykt. Här är hon tillsammans med Erik när de skall åka tåget.


Vår lilla Lydia som nu precis har avslutat sin penicilinkur. Nu skall hon fortsätta äta en ml av en annan sort varje kväll innan läggning. Detta lär vi få hålla på med ett tag.


Esther var mycket peppad och hade längtat efter att få rida för första gången.




Min kollega Anne gick bredvid Esther för att jag skulle slippa eftersom jag är så allärgisk mot hästar.


Som tur var mamma med mig på denna utflykt och kunde hjälpa till med barnen eftersom jag faktiskt var i tjänst och behövde utföra några små arbetsuppgifter. Tusen tack snälla mamma för hjälpen


I fredags på väg till Stockholm stannade vi till vid Hornbach för att köpa lite saker. Där inne hittade pappa två saker som han gärna hade velat ta med sig hem. En hängmatta och enslags större solstol för 2, vet ej vad de kallas.
Vi inser dock att vi aldrig skulle få tid att sitta still i dem så de fick snällt stå kvar i affären. Kanske en annon gång när tjejerna blivit lite äldre.


Efter att vi varit på Hornbach åkte vi vidrae till min mamma där vi åt middag. Sedan fick Esther vara med mormor medan Sören, Lydia och jag åkte och hälsade på en kompis och sedan hann vi också med att gå till Katarina Kyrka där det var OAS-möte. Alla min planer med Lydia fungerade så hon åt gröt och fick pyjamas när vi fikade hos Johanna sedan somnade hon i vagnen innan mötet började och sov tills det var slut trots ganska hög musik. Sedan gick vi till bilen och lyfte in henne i bilen, åkte och hämtade en sovande Esther hos mormor, åkte hem och lyfte över tjejerna till sina sängar där se sov till nästa morgon. Det var så skönt att få gå på något bra och uppmuntrande medan Lydia sov, det behövde vi. Nu sover tjejerna och Sören tittar på fotboll.

Ulrika

1 kommentar:

Elaine sa...

Trevlig blogg du har! Underbart med bloggar som står upp för det kristna budskapet, det behövs!
/Elaine