tisdag 26 februari 2013

Besök hos Stigbergs

Förra helgen fick vi förmånen att träffa våra vänner Ulrica och Jörgen och deras barn Pontus och André. Vi bodde i samma radhusområde innan vi flyttade hit till Ytterby. Då var dock situationen en annan när vi träffades. Hela tiden var det något barn som var litet som vi fick jaga under tiden vi skulle prata. Nu uppstod en helt annan situation. Barnen klädde på sig, Lydia fick lite hjälp men annars fixade de allt själv. Sedan gick de ut tillsammans och lekte i TVÅ TIMMAR, ja ni läste rätt. Jag och Ulrica fick TVÅ HELA TIMMAR då vi hann prata om livet och tillvaron. Ute var det tre minus och massor med snö så barnen hade jätteroligt och åkte i snöhögarna. Esther hann även träffa sin tjejbästis från Nykvarntiden som också var med och lekte. Papporna hade också trevligt tillsammans och samtalade om saltvatten och en ny produkt som Jörgen fått oss att prova på under en månad. Är det en mirakeldryck så lovar jag att göra en blogg om det. Ulrica och Jörgen var våra föredömen när det gällde att planera föräldraledigheten på bästa sättet. Vi har haft många samtal om hur man prioriterar tid och pengar när det gäller småbarnstiden. Tack för att vi fick umgås med er hela eftermiddagen och kvällen.
 
Hela gänget!

 
Så här kan man också se ut i sina nya kläder..


Sörens kusin Anna som också är tjejernas gudmor hade tyvärr blivit sjuk så henne fick vi bara säga hej till i dörröppningen. Anna och Ulrica bor nämligen nästan grannar. Hennes dotter Cornelia som är tjejernas syssling kom dock in och hälsade på oss en liten stund och det blev kramkalas direkt för tjejerna och Cornelia. Annas familj är verkligen några som vi saknar sedan vi flyttade hit. Det kändes så skönt att veta att de fanns i närheten där vi bodde förut. Det var så lätt att bara ta en liten promenad och hälsa på och småprata lite.



Men Anna ni är varmt välkomna tillbaka till västkusten i sommar om ni känner för det. Ni lyckades ju förra sommaren till och med komma hit när solen sken från en klarblå himmel, även om det inte var högsommarvärme. Ulrica och Jörgen, ni är självklart också välkomna om ni skulle vilja se en annan sida av vårt avlånga land. Gästrummet står klart att ta emot gäster.

Allt gott

Ulrika